Terase noaptea

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu a anunțat, marți, ce restricții vor intra în vigoare de la prima oră a dimineții de miercuri, în contextul creșterii incidenței infectărilor cu noul coronavirus.

Astfel, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în București. Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați.

COMUNICAT DE PRESĂ6 octombrie 2020Instituția Prefectului- Municipiul București anunță că, astăzi, 06.10.2020, ora…

Publicată de Instituția Prefectului Municipiului București pe Marţi, 6 octombrie 2020

De asemenea, activitatea sălilor de spectacole și concerte este interzisă, iar în cazul în care rata de infectare va coborî sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activități.

În seria restricțiilor se află și evenimentele private (nunți și botezuri), deoarece acestea au loc în interior.

În ceea ce privește obligativitatea purtării măștilor de protecție în jurul școlilor, Gheorghe Cojanu a precizat că aceasta a fost necesară deoarece în s-a constatat că nu prea se poartă masca în acele zone. „s-a impus purtarea măștii de la copii peste 5 ani și adulți în intervalul 7.45 – 21.15. Revine obligația Primăriei Generale și a primăriilor de sector să delimiteze aceste zone – cum cred de cuviință, chiar și cu o simplă vopsea, cu arătarea faptului că sunt 100 de metri față de școală”, a mai spus Cojanu.  

Citește și: La Galați, o săptămână fără socializare la restaurant, cinema sau cazinouri

#News