Deși a pierdut alegerile pentru funcția de primar al Sectorului 1, social democratul Dan Tudorache consideră că s-ar putea regăsi pe listele partidului pentru alegerile generale, deoarece a obținut un scor foarte bun la „locale”, de 40%.

Dan Tudorache a spus, la Digi 24, că după obținerea acestui scor direcția spre care se îndreaptă este cea a Parlamentului, unde se va înscrie pe lista pentru Camera Deputaților.

„Dacă au luat un rezultat bun, chiar dacă nu au ajuns primari, e normal. Dacă au luat un rezultat foarte prost, cu siguranță nu se vor regăsi”, a spus Tudorache.

În aceeși situație se află și Marian Oprișan, fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, care și-a pierdut funcția după 20 de ani.

În ceea ce privește afirmația făcută de liderul PSD, Marcel Ciolacu, potrivit căreia niciunul dintre cei aflați pe listele pentru „parlamentare” nu trebuie să fie „penal”, Dan Tudorache a venit cu câteva precizări.

„Așa, plângeri penale au toți politicienii. Cred că fiecare politician are 10 plângeri penale, că la noi e sport național. Asta nu înseamnă că sunt și vinovați. O instanță hotărăște. Trimiterea în judecată nu înseamnă că ești vinovat. Când te-a condamnat în primă instanță, poți să spui că ești pe jumătate vinovat. Cu siguranță nu vom avea pe liste niciun condamnat în primă instanță”, a explicat social-democratul.

Citește și: Lipsa „cheilor” țin închisă Primăria Sectorului 1

#News