Ziua Victoriei: curcanul american vs tancul rusesc

Astăzi am participat la conferința maraton organizată de Ambasada Rusiei de Ziua Victoriei în Marele Război. Pe zoom, plictisitor, cu multe discursuri inutile. Am descoperit că Gelu Voican Voiculescu încă mai trăiește și vorbește, a fost invitat să ia cuvântul, nu știu de ce, dar una peste alta rușii ne-au dat încă o lecție despre cum e să fi patriot.

Ambasadorul Valery Kuzmin, hulit de unii, apreciat de alții, a avut un discurs jurnalistic că de, este absolvent de școală de presă de pe vremea URSS. După care invitații și-au și ne-au reamintit cum a fost treaba cu tancurile rusești în război. E drept că, la peste 60 de ani distanță de la cel de-al Doilea Război Mondial nici americanii nu sunt ușă de biserică iar scuturile lor antirachetă amplasate în coasta lui Putin nu fac decât să tensioneze situația.

Situația nu arată deloc bine în acest colt mirific de lume unde trăim noi, românii. Dar până la urmă încă suntem la faza declarațiilor, oricât de agresive ar fie ele. Nu s-a lansat nicio rachetă și sper să nu se întâmple niciodată acest lucru. După vreo patru ore de conferință internațională online am înțeles două lucruri: rușii sunt încă patrioți și au vaccinul împotriva Covid. Noi nu avem nici una nici alta. Dar ne credem deștepți.

HashtagNews