Ne place ideea de turist. Înseamnă că ai concediu, că poți călători, descoperi, explora. Am fost turiști încă de mici. Avem ani de concedii în spate. Anul acesta ne-a dat puțin cu minus. Unii aleg să sară peste concediu în 2020, alții caută alternative mai sigure decât veșnicele stațiuni supra-aglomerate.  

Și, dacă vrei cu adevărat, alternative există. Unii fug cu mașina câte un week-end. Alții aleg să meargă cu cortul sau cu rulota. Alții aleg aventura.

Pentru cei care se simt curajoși și vor să simtă constant adrenalina, există #RedescoperăAventura.

”În Moldova există o mulțime de destinații pentru turism de aventură, de la cele mai extreme, cum ar fi săriturile de parașuta, alpinismul și explorarea peșterilor, până la hiking și plimbări cu bicicleta. În cadrul proiectului #RedescoperăAventura cu Traumeel S, am explorat trei dintre cele mai sigure – hikingul sau trail-runningul, kayakingul și plimbarea cu bicicleta”, spune Iulian Bercu, inițiatorul campaniei Redescoperă Moldova.

Coorganizator al expediției #RedescoperăAventura este Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK Aid și Asociația Națională pentru Turism Receptor, iar partener general e Traumeel S. În cadrul expediției au fost lansate trei oferte de turism de aventură, dezvoltate de operatorii de turism în trei destinații turistice emblematice (Crama Tudor, Kayakingtours.md și VeloPOint.md) cu susținerea partenerilor de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK Aid.

Ce propune proiectul?

– Hiking sau trail running – plimbări sau alergări în natură. Există minimum două trasee pentru astfel de experiențe, lansate de Asociația Națională pentru Turism Receptor, în zona localității Bahmut și în Sadova, cu start de la Crama Tudor. Ambele trasee au o distanță de 10-12 km și conțin multă natură, atracții istorice și culturale, precum și degustări de vin la final.

– Kayaking – fiecare dintre participanți își croiește singur ruta, fie un kayaking de câteva ore sau de câteva zile. Toate acestea, combinate cu o noapte sau mai multe la cort sau cu bicicletele.

– Itinerariu de ciclism – unic în Moldova. Are o distanță de 226 km, cu 6 segmente și zeci de circuite în jurul destinațiilor turistice din regiunea Codru și Ștefan Vodă. Ruta turistică oferă informații și oferte de experiențe turistice la vinării, pensiuni, muzee locale și monumente.

Cu alte cuvinte, alternative la turismul tradițional, cu cameră de hotel și prânz pe terasă. Puțină aventură, ieșit din zona de confort și multă natură. Momente de respiro și de reconectare cu natura. După prea mult timp prizonieri ai betonului și al orașelor.

Citește și: Răzvan Pascu: Harghita este orașul părinților. Și orașul copiilor

#News