Prințul Harry și Meghan au anunțat nașterea fiicei lor

Micuța va purta numele Lilibet Diana, „ramura de măslin” pentru familia regală

Prințul Harry și Meghan Merkel au anunțat nașterea celui de-al doilea copil al cuplului, o fetiță. Potrivit BBC, micuța va purta numele Lilibet „Lili” Diana, după Regina Elisabeta a II-a, al cărei nume de alint era în copilărie Lilibet, respectiv după mama prințului Harry, prințesa Diana.

„Suntem recunoscători pentru iubirea și rugăciunile pentru noi de pe tot globul. Vă mulțumim pentru bunătatea și sprijinul vostru în această perioadă foarte specială pentru familia noastră”, au transmis Harry și Meghan.

De partea cealaltă, Palatul Buckingham a transmis un mesaj simplu. „Regina, Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall, Ducele și Ducesa de Cambridge au fost informați si sunt încântați de această veste”.

Un mesaj de felicitări a venit şi din partea premierului Boris Johnson, în social media: „Multe felicitări ducelui şi ducesei de Sussex pentru naşterea fiicei lor”, a postat pe Twitter şeful guvernului conservator.

Cuplul a fost felicitat cu acest prilej şi de Fundaţia Jocurilor Invictus, un eveniment internaţional sportiv pentru veterani răniţi pe câmpul de luptă creat la iniţiativa prinţul Harry.

„Felicitări patronului nostru ducele de Sussex şi ducesei de Sussex la naşterea celui de al doilea copil! Bine ai venit în familia Invictus Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor!”, se menţionează în mesaj.

Fiica lui Harry și Meghan este a 11-a strănepoată a Reginei Elisabeta a II-a și este a opta în linia de succesiune la tronul Marii Britanii și Irlandei de Nord și al celorlalte țări al cărei șef de stat este Elisabeta a II-a.

Lilibet, „ramura de măslin” pentru familia regală

Duncan Larcombe, fost redactor la The Sun, a spus că Lilibet este „cel mai regal nume pe care l-ai da”, făcând referire la Regina Elisabeta a II-a, alintată în copilărie și adolescență cu acest nume. Alegerea prenumelui Diana este un omagiu pentru mama lui Harry, prințesa Diana. De altfel, verișoara lui Lili, prințesa Charlotte, fiica prințului William și al lui Kate, are acest prenume, precum și pe Elizabeth.

„Nu există nicio îndoială că alegerea numelui pentru prima fiică a lui Harry și Meghan este plin de semnificație – posibil singura – ramura de măslin pe care cuplul Sussex i-a oferit-o familiei regae britanice de când… s-au îndepărtat de familie”, a declarat Larcombe pentru BBC.

Citește și: Prințul Harry și Meghan, „ruptură” totală de familia regală