Un român și iubita lui, condamnați pentru furtul unor sticle de vin în valoare de 1, 6 milioane de euro

Vinurile au fost furate dintr-un hotel din Spania.

Un român care este si cetăţean olandez, Constantín Dumitru, în vârstă de 49 de ani, şi partenera sa, Priscila Guevara, în vârstă de 28 de ani, fostă participantă la Miss Mexic, au fost condamnaţi de un tribunal din Spania la patru ani de închisoare şi plata unor despăgubiri de peste 750.000 de euro. Ei au pus la cale furtul a 45 de sticle de vin nobil dintr-un hotel din Caceres, considerate adevărate „bijuterii” care valorau1,6 milioane de euro, potrivit ziare.com.

  Cei doi au pus la cale furtul cu meticulozitate, după ce au studiat bine crama şi au făcut cel puţin trei vizite anterioare la hotelul Atrio din Caceres.

În timp ce tânăra i-a distras atenţia angajatului de la recepţie cu cereri insistente pentru room service, complicele ei a furat cheia care deschidea crama de la restaurantul hotelului şi  a furat 45 de sticle cu vin, pe care le-a băgat într-un rucsac şi în două genţi mari. Judecătorii au considerat că cei doi se fac vinovaţi de furt calificat „de o gravitate deosebită”,  fiind condamnaţi la închisoare şi la plata unei despăgubiri comune de 753.454 de euro pe care trebuie să o plătească restaurantului.

 Vinurile aveau o valoare de 1,6 milioane de euro. Cel mai scump, un Chateau d’Yquem din 1806, avea un preţ a la carte de 350.000 de euro, fiind un exemplar unic în lume. Românul a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, în timp ce complicea sa a primit o pedeapsă de patru ani. 

La nouă luni după furt, Dumitru şi Guevara au fost arestaţi în momentul în care au trecut cu maşina lor frontiera albanezo-croată. La proces au fost chemaţi 16 martori şi patru experţi, care au prezentat probe, cum ar fi ADN-ul resturilor biologice găsite în baia camerei în care au fost cazaţi şi care se potriveau cu cele ale inculpaţilor; înregistrările camerelor de supraveghere şi geolocalizarea telefoanelor, care îi plasa în hotel în noaptea faptelor.

Restaurantul Atrio din Extremadura, condus de bucătarul Toño Pérez şi de partenerul său, José Polo, a ajuns deja la un acord cu asigurătorul pentru furtul celor „45 de bijuterii”, aşa cum le-au numit ei. Colecţia de vinuri de la Atrio din Cáceres, în vestul Spaniei, este considerată una dintre cele mai bune din ţară, cu aproape 40.000 de sticle depozitate în pivniţa restaurantului cotat cu două stele Michelin.

Victimele violenței domestice din Caraș Severin își retrag plângerile făcute polițiștilor