Catedrala Notre-Dame din Paris va fi redeschisă în decembrie 2024, anunță autoritățile

Acoperișul catedralei a fost distrus în urma unui incendiu produs în aprilie 2019

Reconstrucția Catedralei Notre Dame din Paris avansează suficient de rapid pentru a permite redeschiderea acesteia pentru vizitatori și credincioși la sfârșitul anului 2024, la aproape șase ani după ce un incendiu i-a distrus acoperișul, au anunțat autoritățile franceze.  Incendiul a avut loc pe 15 aprilie 2019, potrivit g4media.ro.

 Generalul Jean Louis  Georgelin a declarat că catedrala se va redeschide în decembrie 2024, potrivit obiectivului stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu, dar prea târziu pentru Jocurile Olimpice de la Paris programate în vara anului viitor.

 Între timp, o expoziție accesibilă gratuit șu intitulată „Notre-Dame de Paris: în inima șantierului” va fi deschisă marți pentru vizitatori într-o instalație subterană din fața catedralei. Accesibilă gratuit, aceasta pune în evidență operațiunile în curs de desfășurare pe șantier, fiind expuse unele rămășițe de la incendiu și opere de artă din catedrală.

Spirala emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va începe să reapară treptat deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia, a declarat generalul de armată însărcinat cu acest proiect colosal, generalul Jean-Louis Georgelin. „Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul faptului că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat el.. 

Autoritățile au ales să reconstruiască monumentul din secolul al XII-lea, o capodoperă a arhitecturii gotice, așa cum era înainte. Acest lucru include recrearea turlei înalte de 93 de metri (315 ft) adăugată în secolul al XIX-lea de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc

Un român și iubita lui, condamnați pentru furtul unor sticle de vin în valoare de 1, 6 milioane de euro