Stephen King / Foto: Writer's Edit

În cursul zilei de ieri, redacția noastră vă recomanda zece filme și seriale realizate după operele marelui scriitor Stephen King, cu promisiunea că, într-un al doilea articol, aveam să revenim cu încă zece. Și tot atunci aminteam faptul că acesta este unul dintre scriitorii cu cele mai multe opere transpuse în filme și seriale de televiziune, stilul său variind de la horror, la thriller, cu accente nostalgice ușor de regăsit în viața de zi cu zi a fiecăruia. King e maestrul suspansului și tot el cunoaște psihologia umană suficient de bine pentru a te face pe tine, cititorul, să te simți parte din poveste, în timp ce aceasta curge lin, într-un limbaj accesibil oricui.

1. The Green Mile (1999)

The Green Mile este, poate, cea mai cunoscută ecranizare realizată după o carte scrisă de Stephen King, fără ca publicul larg să-și pună întrebarea „cine este geniul din spatele poveștii?”. Cine se mai întreabă astfel de lucruri, când în rolul principal se află unicul Tom Hanks? Pelicula a încasat inclusiv premiii la American Movie Awards, pentru cea mai bună ecranizare, însă și pentru rolul jucat de actorul Michael Clarke Duncan.

2. Pet Sematary (1989)

Ecranizarea originală Pet Sematary din 1989 a primit o a doua parte în anul 1992, ulterior primind și un remake, în anul 2019. Cel mai probabil că vei digera destul de greu povestea, în cazul în care iubești animalele cel puțin la fel de mult cum iubești oamenii.

3. Gerald’s Game (2017)

În Gerald’s Game, Stephen King reușește să demonstreze cu precizie cât de mult rău ne poate face propria persoană, atunci când se activează imaginația. Sau să nu fie vorba despre imaginație?

4. Castle Rock (2019)

Castle Rock este serialul unde îl putem revedea pe Bill Skarsgård, cel care l-a reînsuflețit pe teribilul clovn Pennywise, în ecranizările 2017-2019 ale romanului „IT”. Talentul actoricesc, însă și trăsăturile fizice distincte ale lui Skarsgård i-au inspirat pe creatorii seriei să-l distribuie pe acesta într-un rol oarecum asemănător, al unei ființe supranaturale marca Stephen King.

6. 1922 (2017)

O altă poveste unde maestrul scrierilor înfricoșătoare reușește să sublinieze natura urâtă a omului, însă și ideea potrivit căreia „adevărații monștri trăiesc printre noi”. Ecranizarea este produsă de Netflix și poate fi urmărită pe platformă.

7. Dolores Clairborne (1995)

Dolores Clairborne, poate una dintre cele mai bune radiografii ale naturii umane, le are în rolurile principale pe Kathy Bates și pe Jennifer Jason Leigh, cea dintâi numărându-se printre preferatele lui Stephen King, în ceea ce privește distribuția actorilor în filmele și serialele realizate după poveștile sale. Kathy Bates și-a marcat debutul în filmele sale în rolul lui Annie Wikes, din Misery.

9. 1408 (2007)

O cameră de hotel bântuită sau iadul din imaginația unui suflet chinuit? 1408 este o poveste aproape clasică cu fantome, fenomene paranormale și un scriitor care încearcă să descopere misterele camerei, ajungând prizonierul acesteia.

9. Mr. Mercedes (2017)

Trilogia Mr. Mercedes a inspirat un serial format din trei sezoane destinat iubitorilor de suspans și filme polițiste. Cu toate că dispune de o abordare diferită față de A Good Marriage, și Mr. Mercedes își concentrează povestea pe relatarea unor crime în serie, pe care detectivul Bill Hodges încearcă să le rezolve.

10. Bag of Bones (2011)

Și dacă vă închipuiați că lista actorilor celebri din filmele lui King se oprește aici, vă înșelați! Bag of Bones îl readuce în lumina reflectoarele Pierce Brosnan, interpretul celebrului personaj James Bond.

În mod sigur am fi avut și alte recomandări, însă pe celelalte vă vom lăsa să le descoperiți singuri, dacă cele două articole dedicate lui King v-au convins.

Citește și: Filme și seriale inspirate din cărțile lui Stephen King (I)