O bătrână a fost ținută sechestrată timp de un an jumătate

Cei doi soți riscă DOAR patru ani și jumătate de închisoare pentru acuzația de privare de libertate

O bătrână de origine francenză a avut parte cel mai urât an și jumătate din viața acesteia, după ce un cuplu maghiar a reușit să îi câștige acesteia încrederea, relatează agenția AFP.

Indivizii, soț și soție (42 și 41 ani), au convins-o pe bătrâna care deținea un apartament în localitatea maghiară Siofok, în imediata apropiere a lacului Balaton, să doneze reședința copilului acestora, încă minor, cu mențiunea ca acesteia i se acordă dreptul să locuiască în apartament atât timp cât trăiește.

Promisiunile primite de bătrâna franțuzoaică nu fost onorate

Invocând renovări, cei doi au mutat-o pe bătrână în 2017, urmând ca în 2018 să o sechestreze, după ce aceasta, probabil sătulă să fie ținută departe de apartament, a iscat o dispută. Așadar, soții au mutat-o pe femeie într-o locuință mizeră care semăna mai mult a cocină decât a casă, ascunsă undeva în spatele unei grădini.

Mai grav decât atât este că dependința unde a stat femeia închisă timp de un an și jumătate nu avea nici căldură și nici apă curentă, fiind folosită ca spațiu de depozitare. Singurul „lux” era un pat, o veioză și un aparat de radio. Zilnic, cuplul o vizita pe bătrână pentru a-i aduce de mâncare (o dată pe zi) și pentru a o lăsa, sub atenta lor supraveghere, să se plimbe prin grădină.

În 2018, bătrână a fost la un pas de a fi eliberată din calvarul său, în urma alertării vecinilor care s-au îngrijorat observând lipsa acesteia, așadar cei doi indivizi au readus-o pe aceasta la locuință, urmând să o mute înapoi în cocina din grădină după calmarea spiritelor. O alertă similară s-a repetat în 2019, când bătrâna a fost, finalmente, eliberată de forțele de ordine.

Cei doi soți riscă DOAR patru ani și jumătate de închisoare pentru acuzația de privare de libertate.

Citește și: Un bărbat de 91 ani și-a recuperat portofelul după ce, acum 53 ani, îl pierduse în Antarctica