Un bărbat de 91 ani și-a recuperat portofelul după ce, acum 53 ani, îl pierduse în Antarctica

La stația McMurdo a mai fost găsit un portofel, însă posesorul său nu se mai afla în viață, așa că a fost predat soției acestuia, încă în viață

Paul Grisham, un bărbat de 91 ani care și-a pierdut portofelul acum 53 ani în Antarctica, l-a recuperat de curând… în California. În 1967 bărbatul a fost trimis în Antarctica în cadrul Operațiunii Deep Freeze, unde a stat 13 luni. La momentul respectiv acesta avea 30 și (ceva) de ani și era căsătorit. Grisham a crescut în localitatea Douglas, Arizona, ca mai apoi să se înroleze în marină, în anul 1948. El a ajuns mai întâi tehnician meteo, apoi specialist în prognoze meteorologice, ceea ce i-a oferit acestuia ocazia să ajungă în Antarctica. Cu toate că nu și-a dorit în mod deosebit să plece, nu a avut de ales.

Portofelul pierdut avea în componența sa cartea de identitate, permisul de conducere, un card cu instrucțiuni în caz de atac atomic, un fluturaș cu taxele plătite de angajator, chitanțele pentru banii trimiși soției, însă și… o cartelă pentru rația de bere care, cel mai probabil, nu-i mai folosește la nimic acestuia după 50 ani de la dispariția portofelului.

Grisham și-a recuperat portofelul la 91 ani

Mulți ani mai târziu, portofelul avea să fie găsit în spatele unui vestiar, în timp e se pregătea demolarea clădirii în care stătuse și Grisham, în perioada cât a fost detașat în Antarctica.

Cei ce au găsit portofelul s-au chinuit vreme de luni bune să-l găsească pe Grisham, folosind, la un moment dat chiar și detectivi particulari amatori.

„Am fost pur și simplu șocat”, a declarat bărbatul de 91 ani, pentru publicația San Diego Union-Tribune, după ce a primit portofelul înapoi. „A fost nevoie de un lung șir de oameni care să mă găsească și să mi-l aducă”, a adăugat acesta, potrivit Hotnews.ro.

La stația McMurdo a mai fost găsit un portofel, însă posesorul său nu se mai afla în viață, așa că a fost predat soției acestuia.

Citește și: Zimbru jucăuș, filmat de un angajat Romsilva (VIDEO)