Percheziții la o rețeaua de traficanți de droguri din Caraș-Severin

În urma descinderilor, 18 persoane care făceau parte din 3 grupări infracționale, care colaborau între ele

Au fost efectuate percheziții, miercuri dimineață, în Caraș-Severin și Timiș, vizate de ancheta procurorilor fiind mai multe persoane bănuite că ar fi vândut droguri, inclusiv minorilor, pe raza orașelor Reșița și Caransebeș, potrivit digi24.ro.

În schimbul stupefiantelor, dealerii acceptau nu doar bani, ci și bunuri furate de clienții disperați să-și procure „doza” zilnică.

În urma descinderilor, 18 persoane au fost duse la audieri. Rețeaua, spun anchetatorii, și-a început activitatea infracțională în 2021. Potrivit datelor strânse la dosar, suspecții făceau parte din 3 grupări infracționale, care colaborau între ele. „Inițial, membrii grupărilor ar fi distribuit substanțe psihoactive tinerilor din zonă, contra unor sume de 50 lei pentru 0,2 grame, în medie, ceea ce ar fi dus rapid la creșterea substanțială a veniturilor celor bănuiți”, a comunicat Poliția Româna.

Cu timpul și odată ce rețeaua de clienți a crescut, dealerii și-au extins „oferta” și cu droguri de mare risc.

Ba chiar ar fi amestecat, în mai multe rânduri, spun anchetatorii, substanțele psihoactive cu alte substanțe, cu scopul de a mări efectele produse în urma consumului, provocând astfel, în mod rapid, o stare de dependență a consumatorilor. Principalii clienți ai rețelei erau tineri, inclusiv minori, spun polițiștii. În urma consumului de stupefiante, mulți dintre ei au ajuns în spitale, unde au avut nevoie de îngrijiri de specialitate. Pentru a face rost de „doza” zilnică, dealerii își încurajau clienții să fure. La rândul lor, clienții deveneau, în timp, furnizori pentru prietenii și anturajul lor. La rândul lor, clienții deveneau, în timp, furnizori pentru prietenii și anturajul lor. „Substanțele au fost preluate din diverse surse, în special furnizori de pe raza județului Timiș, împărțite în doze și distribuite en-detail, unii dintre ”clienți” devenind, în timp, furnizori pentru alți tineri din mediul relațional al acestora”, transmite DIICOT.

Modificări pentru utilizarea cardurilor de energie, decise de Guvern