Google va începe ștergerea conturilor inactive

Conturile mai vechi sunt mai susceptibile să se bazeze pe parole reciclate.

Google
Google sursa foto pixabay

Începând din această săptămână, Google va șterge conturile care au fost inactive timp de cel puțin doi ani. Compania a anunțat noua politică în luna mai, spunând că are scopul să elimine riscurile de securitate, potrivit digi24.ro.

Conturile mai vechi sunt mai susceptibile să se bazeze pe parole reciclate.

Este mai puțin probabil să utilizeze măsuri de securitate actualizate, cum ar fi verificarea în doi pași. Acest lucru le face mult mai vulnerabile la probleme precum phishing, hacking și spam, potrivit celor mai noi date ale Google. Google a trimis avertismente utilizatorilor afectați începând cu luna august. Într-o abordare etapizată, primele conturi care urmează să fie șterse sunt cele care au fost create și apoi nu au fost niciodată revizuite de utilizator, a declarat Google în luna mai.

 „Vrem să vă protejăm informațiile private. Vrem să împiedicăm orice acces neautorizat la contul dumneavoastră, chiar dacă nu mai utilizați serviciile noastre”, a scris Google într-o actualizare a politicii din august

Conturile Google includ totul, de la Gmail la Documente, de la Drive la Fotografii. Acest lucru presupune că tot conținutul unui utilizator care nu și-a mai folosit contul poate fi șters. Există câteva excepții. Este vorba despre conturile cu canale YouTube, cele cu bani pe cardurile cadou, cele folosite pentru a cumpăra un articol digital, cum ar fi o carte sau un film.

De asemenea este vorba despre cele care au publicat aplicații active pe o platformă precum magazinul Google Play, a declarat compania în august.

 În 2020, Google a declarat că utilizatorii vor avea conținutul șters din serviciile pe care au încetat să le folosească. Conturile în sine nu vor fi șterse. Pentru salvarea contului, trebuie să vă conectați la contul Google sau la orice serviciu Google cel puțin o dată la doi ani . Trebuie să citiți un e-mail, să vizionați un videoclip sau să efectuați o singură căutare, printre alte activități. Urșii sunt prezenți în fiecare noapte în curtea unui spital din județul Neamt