ÎPS Laurențiu: „Biserica este, astăzi, marginalizată, este hulită”

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu și-a cerut scuze în fața credincioșilor care au asistat la slujba de duminică, din afara lăcașului de cult, în contextul restricțiilor impuse de autorități. Mai mult, ÎPS Laurențiu a atras atenția că Biserica este hulită.

„Iubiţi credincioşi, vă rugam să intraţi în biserică respectând acele reguli, care sunt impuse, mai ales astăzi, în ziua de votare. Mergeţi pe rând, cu toţii, veniţi să primiţi sfintele taine. V-am aşteptat aici, pentru ca să vă cerem iertare, pentru că a trebuit să staţi în frig, afară, deşi catedrala noastră poate să cuprindă o mare mulţime de credincioşi, respectând întru totul distanţa. Avem însă bucuria cea mare a acestui îndoit praznic: Sfântul Ierarh Nicolae este prăznuit astăzi, după ce două duminici la rând am auzit care este rolul pe care Dumnezeu l-a rânduit bunurilor materiale şi, mai ales, folosul pe care trebuie să-l avem noi pe urma lor, încercând să nu ne lipim de ceea ce nu ne aparţine decât trecător. Iată că astăzi Sfântul Ierarh Niculae ne arată modul în care o mare personalitate a Bisericii, un chemat, un ales al lui Dumnezeu, a reuşit în viaţa sa să împlinească această poruncă, acest comandament, de a ajuta pe cei sărmani „, a spus mitropolitul Ardealului, în predica ţinută la finalul slujbei ţinute la Catedrala Metropolitană Sibiu, citează news.ro.

Mitropolitul a precizat că Sf. Nicolae, cel prăznuit astăzi, are două mari virtuţi care sunt pildă pentru credincioşi: dăruirea totală lui Hristos şi modul în care a apărat credinţa.

„Al doilea lucru foarte important pentru noi, mai ales pentru vremurile de astăzi: Sfântul Ierarh Nicolae ne arată cum trebuie să ne apărăm dreapta credinţă. Biserica este, astăzi, marginalizată, este hulită. Chiar se porneşte o acţiune împotriva ei, pe faţă. Nu mai recunoaşte nimeni, nici Biblia, nici pe Hristos. Vom auzi tot mai multe atacuri de acestea, dar avem însă certitudinea că, aşa cum Dumnezeu l-a apărat pe Sfântul Ierarh Nicolae ne va apăra şi pe noi” a mai adăugat Mitropolitul Ardealului.

„Nu există pandemie şi nici criză care poate stinge această lumină”

Papa Francisc a transmis, duminică, un mesaj de speranţă şi de răbdare înaintea venirii Crăciunului şi în contextul luptei globale cu pandemia de coronavirus, informează DPA.

Rostind rugăciunea Angelus în faţa credincioşilor adunaţi în Piaţa Sf. Petru, suveranul pontif a remarcat că în piaţă a fost instalat un brad de Crăciun, iar scena Naşterii Domnului se află în pregătire, potrivit Agerpres.

„Aceste simboluri ale Crăciunului sunt instalate totodată şi în multe cămine, spre încântarea copiilor, dar şi a adulţilor. Sunt simboluri sau semne de speranţă, cu precădere în aceste vremuri dificile”, a spus acesta.

 „Nu există pandemie şi nici criză care poate stinge această lumină. Să o lăsăm să ne intre în inimi şi să luăm legătura cu cei care au cea mai mare nevoie”, a mai spus papa Francisc.

Citește și: „Nu-l scoateți vinovat pe ÎPS Teodosie”

#News