Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Ziua Internațională a Sărutului sau Ziua Mondială a Sărutului este o sărbătoare oficială, celebrată în fiecare an la data de 6 iulie.

Decizia ca ziua de 6 iunie să celebreze sărutul a aparținut Regatului Unit. După, a fost adoptată, în întreaga lume, la începutul anilor 2000.

O altă dată, 14 februarie, a fost, de asemenea, identificată drept Ziua Internațională a Sărutului, care se încadrează în săptămâna Zilei Îndrăgostiților.

De Ziua Internațională  a Sărutului, oamenii sunt invitați să conştientizeze importanţa unui gest atât de simplu

Există multiple beneficii pe care un sărut sau un simplu pupic pe obraz le poate aduce. Durerile fizice sunt atenuate, deoarece sunt declanşaţi hormonii cunoscuţi sub numele de endorfine. Sărutul este benefic pentru persoanele care suferă de dureri cronice sau depresie.

Mai mult, oamenii de ştiinţă au demonstrat faptul că sărutul duce la scăderea presiunii arteriale, prin dilatarea vaselor de sânge din corp. De acest efect ar putea beneficia în mod special persoanele hipertensive. De asemenea, este îmbunătăţită starea sistemului imunitar.

Un banal sărut va îmbunătăți starea de spirit

În momentul în care sărutăm pe cineva, în organismul nostru sunt eliberaţi hormoni precum dopamina sau serotonina. Totodată, la nivelul creierului sunt secretate molecule de endorfină. Acestea atenuează nivelul de stres din corp. Conform unor studii, bărbaţii care îşi sărută partenerele înainte de a pleca la serviciu, sunt mult mai productivi”, precizează publicația Descoperă.