Zeci de monede de pe vremea romanilor, descoperite în județul Sibiu

Un sibian a descoperit monedele cu detectorul său de metale, în apropiere de Apoldu de Sus

monede
monede. sursa foto : pixabay.com

Un sibian care primise recent autorizaţia pentru detectorul său de metale a descoperit, în apropiere de Apoldu de Sus, 132 de monede și obiecte de dimensiuni mici de pe vremea romanilor. Ulterior, împreună cu un prieten, el a decis să meargă în zona cunoscută sub numele de Apoldu de Sus, unde s-au mai descoperit artefacte. La scurt timp după ce au ajuns acolo s-au auzit o serie de zgomote emise de către detector, după ce au săpat reușind să găsească o monedă, potrivit stiripesurse.ro.

Ei au mai căutat ulterior și au reușit să găsească nu mai puțin de 132 de monede și obiecte de mici dimensiuni din vremea romanilor.

Comoara a fost predată de către cei doi bărbați la Direcția de Cultură din Sibiu iar în zilele următoare o comisie va evalua și va expertiza comoara respectivă, urmând bărbații să fie și ei recompensați. Într-o perioadă de maxim 18 luni, ei ar putea să primească până la 30% din valoarea comorii. „Fratele meu, și-a făcut acum o săptămână autorizație pentru detectorul de metale pe care și l-a cumpărat și de vreo două zile a fost pe lângă Apoldu de Sus, pe undeva pe lângă linia ferată, lângă Podul Dracului cum i se spune pe aici. Și acolo, punându-se în locul celor care au ascuns comoara, s-a gândit că undeva pe o stâncă, ar putea să fie ceva îngropat și când s-a urcat acolo a început să sune aparatul, iar când a săpat a găsit prima monedă. El mai era cu cineva și a zis să mai sape ca să mai găsească una pentru persoana respectivă și când a mai săpat puțin a scos un pumn plin de monede. În total au fost găsite 132 de obiecte”, a povestit fratele bărbatului pentru Ora de Sibiu.

Accident rutier soldat cu doi morți în județul Suceava