STB va avea program prelungit în acest weekend

Șase linii de autobuz vor acoperi transportul în timpul nopții, pe perioada „maratonului vaccinării”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că în perioada „maratonului vaccinării”, ce va începe vineri, de la ora 16.00, programul mai multor autobuze ale STB va fi prelungit, astfel încât cei care se vor prezenta la Sala Palatului și Biblioteca Națională pentru vaccinare să nu întâmpine probleme cu privire la transportul pe timp de noapte.

„Prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Primăria Capitalei și ASSMB vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locații centrale din Capitală – Sala Palatului și Biblioteca Națională. Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16 și până luni la ora 8.

Împreună cu STB, am convenit să extindem și noaptea circulația autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 și 368, pentru a facilita transportul bucureștenilor la centrele de vaccinare și înapoi spre casă”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Maratonul vaccinării din Capitală va fi al doilea eveniment de acest gen, după cel de la Timișoara, în urma căruia autoritățile speră ca un număr cât mai mare de persoane să se imunizeze împotriva Covid.

De altfel, campania de vaccinare a ajuns la un alt nivel, în paralel cu imunizarea la centrele clasice au fost deschise și centre drive-thru (vaccinare în parcare), în acest moment fiind deja active patru centre (Deva, Cluj Napoca, Arad, București), iar din week-end alte două, unul la Galați și altul la Suceava.

Totodată, spitalele militare din Timișoara, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova și Iași vor fi deschise non-stop în scopul vaccinării în masă a populației. Până la raportarea de miercuri, au fost vaccinate 3,449 milioane de persoane, din care peste 2,138 milioane cu ambele doze.

Citește și: Se deschid primele centre drive-thru din Moldova