Gabriela Firea
Gabriela Firea

Cârcotașii au găsit un nou motiv să discute politică, opoziție și cine ar trebui să ocupe poziții prin primării. Am spus mereu că Firea face ceea ce îi spune funcția să facă. Și, da, vorbește despre asta pentru că e normal să fim informați. Schimbările și realizările se văd și în realitate, nu doar pe pagina de Facebook.

Before and after. Ce am găsit, ce am făcut. Azi, Podul Grant. Inaugurat în 1910. Găsit într-o stare deplorabilă, deteriorat, măcinat de vreme, un pericol public. L-am expertizat, consolidat, reparat, modernizat, amenajat și redat circulației. Lucrările au fost executate de Companiile Municipale Străzi Poduri Pasaje și Dezvoltare Durabilă.

Podul Grant este un pod pentru șosea și tramvai, care traversează liniile de cale ferată ce pătrund spre Gara Basarab și Gara București Nord.

La sfârșitul anilor ’70, in paralel cu acest prim pod, a fost construit un nou pod, care trece peste un grup de căi ferate de 136 metri lățime. Construcția a fost făcută conform standardelor antiseismice stabilite după cutremurul din 1977.

De atunci, de peste 40 de ani, nu s-a mai realizat nicio consolidare sau reparație, fiind în pericol de prăbușire. Până acum.

Numele podului vine de la Effingham Grant (1820–1892), secretar al consulatului Regatului Unit la București în prima jumătate a secolului al XIX-lea.

După falimentul fabricii sale „Fonderia de la Belvedere”, Grant este nevoit să vândă statului o parte din terenurile moștenite de la boierii Golești (Grant fiind căsătorit cu nepoata marelui logofăt Dinicu Golescu).

Restul proprietății a fost parcelat de Grant, terenurile fiind vândute lucrătorilor de la CFR.

Podul Grant este unul din simbolurile clubului de fotbal Rapid București, al cărui stadion este plasat lângă una din bretelele de acces”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Modernizarea capitalei se face încet, dar se face. Sunt multe planuri, multe lacune și mulți pași de făcut. Cei care nu au ajuns la Paris, au ajuns măcar o dată în București. Sau, urmează să ajungă. Și, dacă tot vorbim de viitor, sper ca Bucureștiul să redevină Micul Paris și să redevină una dintre cele mai frumoase capitale. Că merită.

Citește și: Gabriela Firea, despre alianțe (politice): Mă aliez doar cu oamenii!

#News