Neculai Onțanu

Partidul Ader la Democrație, Educație și Reconstrucție (ADER) a făcut un apel în totală contradicție cu „valorile” pe care le promovează în chiar titulatura formațiunii. ADER este un partid obscur, condus onorific de Neculai Onțanu, un politician septuagenar cu viziuni moderne, educative și reformatoare. Conștien că se încadrează în vârsta de risc, a persoanelor vulnerabile la noul coronavirus, Onțanu a făcut un apel la forțele de Stânga să-și unească forțele, să stârpească pandemia.

Adept al reconstrucției trainice, pe o fundație politică solidă, Onțanu îi cheamă pe conducătorii tuturor partidelor de stânga și centru stânga, „ca un prim pas, să formăm front comun pentru alegerile locale, pentru a stopa astfel… politica iresponsabilă” a actualilor guvernanți.

Colonel rezervist, Onțanu știe că într-un război există și victime colaterală până să învingi dușmanul (în cazul de față Guvernul PNL – n.r.). Politizând situația dramatică în care se află România și cetățenii ei, ca urmare a consecințelor pandemiei, Onțanu iese cu pieptul în față și propune exact ce zice că nu ar trebui să se facă. „Românii au respectat întru totul dispozițiile autorităților”, spune președintele de on oare al ADER, inducând ideea că Guvernul PNL a împărțit la ofertă tulpini ale virusului Sars-Cov 2 populației.

Onțanu trăiește în bula lui, unde oamenii sunt responsabili, nu se prind în hore în spații publice, sfidând orice normă de prevenție. Românii din bula lui Onțanu nu ies în fața Palatului Victoria cu mucii la vedere, flegmând spre jandarmii nevinovați, aflați în post pentru că asta e datoria lor.

În bula Partidului ADER și a liderului deloc onorific, medicii merg la lucru doar ca să dea un Solitaire și poartă combinezoane de protecție împotriva Guvernului PNL, nicidecum pentru că spitalele colcăie de viruși. Neculai Onțanu, specialist în pandemii și epidemiolog de conjunctură știe exact ce trebuie făcut pentru ca România să iasă din starea de alertă.

„Alegerile locale din această toamnă constituie un moment important când ar putea fi opriți actualii guvernanți incompetenți, ca apoi, cât mai curând posibil, să se treacă la  instalarea unui guvern de specialiști promovați din partea partidelor naționale responsabile. În această situație fără precedent când, pe plan internațional România este privită cu tot mai multă îngrijorare, se impune ca partidele responsabile de stânga și centru stânga să se unească pentru a da o șansă locuitorilor României să nu fie aduși din nou într-o carantinare națională”, transmite Onțanu.

Halal educație și reconstrucție domn Onțanu. Doar așa, dacă vreți ca o notă informativă cum primeați de la soldații dumneavoastră odinioară, peste o pandemie se trece aplicând măsuri de prevenție și tratamente pentru cei mai puțini norocoși. Alianțele politice nu au nici măcar efectul placebo al unui balsam scump, iar alegerile la care faceți referire nu vor stopa exitinderea virusului, ci-l va împrăștia și mai mult.

Știți de ce domnule Onțanu? Pentru că românii ăia care în bula dumneavoastră sunt atât de responsabili încât își scuipă-n bere la mișto, se vor înghesui și la urne, tot fără mască pe figură, eventual încingând o horă în curțile școlilor unde vor fi organizate secții de votare.   

Citește și: Băsescu lămurește cum stă treaba cu candidatul Dreptei: Se poate să fiu eu

HashtagNews.ro