Traian Băsescu/AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a găsit soluția care ar putea să rezolve toate problemele alianței de Dreapta. Momentan candidatul propus de PNL și USR-PUS este Nicușor Dan, dar notorietatea lui Băsescu ar putea înclina decisiv balanța în favoarea lui și a PNL. Fostul șef de stat a spus-o clar și răspicat: „Nu exclud posibilitatea ca acel candidat (susținut de PNL – n.r.) să fiu eu”.

Traian Băsescu a fost cel care l-a propus pe Nicușor Dan drept candidat al forțelor de Dreapta, iar PNL a decis să-i acorde tot sprijinul politic. Însă, ultimele mișcări ale unioniștilor pun în pericol credibilitatea alianței de Dreapta. În plus, USR nu are alt scop decât să o încurce pe Gabriela Firea, pe când Băsescu, adept și susținător a doctrinei liberale, are planuri pe măsură, vrea să câștige Primăria Capitalei și majoritatea în Consiliul General.

„Nu e o aluzie, e un lucru foarte serios, adică noi sperăm într-o candidatură a dreptei. Dacă vă aduceți aminte, eu am fost cel care a insistat și am fost primul care a lansat ideea Nicușor, candidatul opoziției, candidatul dreptei. Din păcate, înțeleg că USR spune, da, îl susținem pe Nicușor, dar cu asta, basta, n-avem nicio treabă să mergem mai departe!

Păi, eu îți dau susținerea la candidatul la funcția de primar general, și tu îmi spui, n-ai nicio treabă la Consiliu. Păi, fără candidat la Primărie, n-o să am niciun consilier general. Dacă se reușește o coalizare a dreptei, foarte bine, PMP va participa la ea, plecând de la susținerea pentru candidatul la primar general. Dacă nu se reușește o alianță, PMP va trebui să își apere șansele, și atunci un candidat din interiorul PMP este obligatoriu să se afle pe piața politică”, a spus Băsescu la un post de televiziune.

Traian Băsescu este unul dintre cei mai versați politicieni din România. Între 2000 și 2004 a fost Primarul General al Capitalei, după care a fost președintele țării (între 2004 și 2014). În primul guvern de după Decembrie 1989, a ocupat funcția de subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Citește și: A trecut el prin furtuni, nu-l doboară un vaccin! Băsescu se oferă cobai

HashtagNews.ro