Victor Ponta

Victor Ponta a încercat, și în parte i-a și reușit, să dezbine electoratul Stângii politice, dar îi cam alunecă picioarele pe marginea gropii pe care a săpat-o, aparent, pentru alții. Și-ar dori să candideze chiar el la Primăria Capitalei, dar știe că nu prea mai e credibil. A promis sprijin candidaților PSD, dar a întors armele și face propuneri fantasmagorice doar, doar o candida cineva și din partea partidului lui (ProRomânia).

O mână de ștampile din partea celor care încă mai cred în Victor Ponta, plus o altă mână de ștampile a susținătorilor lui Robert Negoiță, nu fac cât sacii de ștampile pe care i-ar obține Traian Băsescu, spre exemplu, dacă va decide să candideze la Primăria Capitalei, și mai ales dacă va primi sprijin politic din partea PNL.

Cu alte cuvinte, Ponta a săpat groapa PSD-ului, dar e pe cale să cadă singur în ea, iar cei care vor sări să o acopere vor fi exact cei pe care îi bălăcărește cu orice ocazie, liberalii.  Un principiu simplu, de fizică (știm că nu e domeniul forte al lui Ponta, de aceea explicăm), când o parte a balansoarului se apropie vertiginos de pământ, cealaltă se ridică cu aceiași forță, în cazul acesta candidații Dreptei.

Ponta, la fel ca și candidații USR-PLUS nu prea are soluții administrative. O fi având, dar le ține la sertar să nu le copieze adversarii politici? Ah, stați așa, Ponta e maestru în copy paste, a dovedit-o justiția recent, când la deposedat de titlul de „Doctor” pentru că a plagiat în teza de doctorat. Adică și-a asumat munca altora, iar la final și-a așternut semnătura de „autor”.

Dar, Victor Ponta începe să realizeze că și-a dat singur un șpiț în poponeț și acum începe să tragă de timp. Negoiță nu i-a dat un răspuns ferm, dacă va candida sau nu ca reprezentant al ProRomânia, în condițiile în care primarul Sectorului 3 și-a lansat și propria formațiune politică. Medicul Alexandru Rafila l-a dojenit părintește pentru că i-a pomenit numele ca posibil candidat la Primăria Capitalei. „Eu cred că trebuie să regândim modul în care transmitem mesajele”, i-a transmis Rafila.

Acestea fiind zise, Ponta a trecut în tabăra celor care ar amâna alegerile locale din 27 septembrie. Nu doar că nu a reușit să fie credibil, ba chiar i-a ridicat în sondaje pe liberali. Acum nu i-a mai rămas decât să caute alte alianțe, să reanalizeze situația și cine știe, poate de bun simț să recunoască superioritatea, fie și de moment a Dreptei.

Citește și: Educație și reconstrucție marca ADER – Alianța forțelor de Stânga e vaccinul minune

HashtagNews.ro