Sophie Wilmès

Prim-ministrul Belgiei, Sophie Wilmès a impus poporului purtarea măștii de protecție chiar și în spațiile publice! Bine, purtarea măștilor de protecție era obligatorie deja în Belgia încă de acum două săptămâni, de pe 11 iulie, dar se aplica doar pentru spațiile închise, precum muzee, magazine, cinematografe, biserici sau mijloace de transport în comun.

Pe Sophie Wilmès nimeni nu o amenință cu ordonanță de urgență pentru că a impus purtarea obligatorie a măștii de protecție deși s-a acționat cam în același fel ca în România. Mai întâi autoritățile au anunțat relaxarea măsurilor de carantină, iar acest lucru, la fel ca la noi a dus la creșterea numărului de noi cazuri de infectare cu sars-Cov 2, iar bilanțul total al cazurilor pozitive din Belgia, anunțat joi, 23 iulie, este de 64,847. Dintre acestea, 9,812 sunt decese, iar 17,369 sunt cazuri de pacienți vindecați.

Și belgienilor le place să petreacă, să se afișeze în zone aglomerate, prin târguri și piețe, au și ei baruri, restaurante și terase. Dar mai au și politicieni care în situații excepționale iau măsurile de cuviință. „Prefer să nemulțumesc oamenii acum, preventiv, decât să regrete toată lumea mai târziu și situația să evolueze dramatic”, a spus premierul Sophie Wilmès și lumea a început să se conformeze.

Clienții au voie să stea la masă fără mască, dacă e vorba despre localuri deschise. Însă, aceștia vor fi nevoiți să își lase datele personale la recepție pentru a fi contactași în cazul vreunei anchete epidemiologice. Deci cum? O dictatoare și Sophie Wilmès asta, nu-i așa? Încă de la începutul pandemiei de coronavirus masca de protecție a devenit un accesoriu indispensabil în toate țările lumii, iar specialiștii avertizează constant că doar folosirea ei în mod corect ne poate proteja de infectarea cu virusul ucigaș. Să le spună cineva și celor din opoziție.  

Citește și: Educație și reconstrucție marca ADER – Alianța forțelor de Stânga e vaccinul minune

HashtagNews.ro