Dacă până acum ne gândeam la lupta electorală ca la ceva la modul figurat, iată că unii candidați la alegerile locale din acest an se luptă la propriu.

Joi, 20 august, o zi obișnuită la sediul Biroului Electoral Municipal (BEC) Focșani, până când fostul consilier județean, liberalul Cristinel Irimia a vrut să verifice listele de susținători ale social-democraților.

Potrivit Jurnalului de Vrancea, președintele BEC, Loredana Arhip i-a permis acestuia să consulte listele cu condiția de a nu le fotografia sau filma. În același timp, reprezentantul PSD la BEC, Bogdan Matișan i-a solicitat președintelui BEC „să ia măsuri”, sunând în același timp la 112.

Imaginile care demonstrează clar că Matișan (PSD) m-a apucat de cămașă, a tras de mine, s-a lăsat în genunchi și a…

Publicată de Cristi Irimia pe Joi, 20 august 2020

Conform aceleiași surse, în imaginile surprinse de camerele din interiorul Primăriei, unde se află sediul BEC, se vede cum Irimia vrea să părăsească incinta și se împinge în Matișan, care se aruncă, surprinzător pe spate, înainte de a se prăbuși la pământ.

„Partidul Național Liberal filiala Vrancea aduce la cunoștința opiniei publice fapte extrem de grave petrecute astăzi la Biroul Electoral de Circumscripție Focșani sub privirile președintelui BEC Focșani, judecător Loredana Arhip.

Reprezentantul Partidului Social Democrat Vrancea în BEC Focșani, Bogdan Emilian Matișan, l-a lipsit de libertate în mod nelegal, reținându-l contra voinței sale în incinta încăperii pe Cristi Irimia, împuternicit de către PNL Vrancea să consulte lista susținătorilor candidatului PSD la Primăria Focșani, Cristi Valentin Misăilă.

Ulterior, Bogdan Emilian Matișan l-a lovit peste braț pe reprezentantul PNL când acesta îl filma. Matișan a fost deranjat de semnăturile în neregulă descoperite de Cristi Irimia în momentul consultării listei semnăturilor pentru susținerea lui Misăilă și în urma unor telefoane și presiuni a reușit să o determine pe judecătoarea Loredana Arhip să nu îi mai permită reprezentantului nostru consultarea integrală a listelor de susținători ai candidaților PSD.

Inițial, reprezentantul PNL primise acordul pentru consultarea listelor, chiar din partea judecătoarei Arhip, PNL Vrancea fiind operator de date cu caracter personal.

PNL Vrancea vă pune la dispoziție un material video cu incidentele de la BEC Focșani. Totodată, Cristi Irimia va face astăzi plângere penală împotriva lui Bogdan Emilian Matișan pentru lipsire de libertate în mod ilegal infracțiune prevăzută de articolul 205 din Codul Penal și pentru lovire și alte violențe. Facem precizarea că reprezentantul nostru filma cu mâna dreaptă, iar mâna stângă o are în ghips, în această situație orice acuzație îndreptată împotriva reprezentantului nostru fiind hilară.

Totodată, PNL Vrancea va sesiza parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea cu privire la semnăturile posibil falsificate descoperite în dosarul candidatului PSD Cristi Misăilă”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Vrancea.

Cei doi protagoniști se acuză reciproc de agresiune și spun că vor depune plângeri penale.

„În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul și luării măsurilor legale ce se impun”, a comunicat IPJ Vrancea, citat de Jurnalul de Vrancea.

Aflat într-o conferință de presă pe acest subiect, primarul PSD al municipiului Focșani, Cristi Misăilă a precizat că deși a vrut să își studieze dosarul de candidat la biroul electoral, acest lucru nu i-a fost permis. Primarul consideră că numele de pe lista de susținători ar putea fi folosite pentru intimidarea persoanelor respective, atrăgând, totodată, atenția asupra acestui aspect. „Dumnealui a filmat în interiorul biroului electoral de circumscripție, se vede clar cum dumnealui folosește telefonul, înregistrând inclusiv în interiorul BEC. Ceea ce cred eu că nu este permis și nici legat”, a încheiat primarul Misăilă, citat de Jurnalul de Vrancea.

Citește și: Cu un ochi la slănină, cu altul la făină. Un primar din Botoșani și cu PNL, și cu PSD

#News