ANM avertizează: Cod portocaliu de ninsori și viscol în 7 judeţe din nordul ţării

Traficul pe DN2 Fălticeni – Suceava – Siret a fost închis, în urma avertizării meteorologice în vigoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare Cod portocaliu de ninsori viscolite şi strat consistent de zăpadă care vizează, pe tot parcursul zilei de joi, judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi şi zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Mureş, potrivit g4media.ro.

În aceste regiuni va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi redusă şi se va depune strat nou de zăpadă consistent

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h. Local se vor acumula peste 20 l/mp. Totodată, este Cod galben de ninsori, intensificări ale vântului şi ploi până vineri la ora 12:00, în nordul şi centrul Moldovei, în Maramureş, Transilvania şi în nordul Crişanei. Temporar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de joi (06 aprilie), cu viteze de 40…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor acumula 10…15 l/mp. În nord-estul Moldovei şi izolat în rest se va depune polei. Intensificări ale vântului se vor semnala temporar şi în sudul Olteniei.

Traficul pe DN2 Fălticeni – Suceava – Siret a fost închis, în contextul avertizării meteorologice în vigoare, cod roşu de viscol puternic, cu rafale de 75-85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero, a anunţat, joi, Prefectura Suceava.

De asemenea, rămâne închis traficul pe DN 17, pe sectorul de drum Suceava – Păltinoasa, şi s-a dispus, începând cu ora 02:00, închiderea circulaţiei şi pe DJ 209C şi DJ 209D. CFR Călători a anulat, joi, cele două perechi de trenuri Regio care circulau pe relaţia Paşcani – Târgu Neamţ, din cauza condiţiilor meteorologice, informează CFR SA. Totodată, trenul IRN 401, care circulă în relaţia Ungheni – Bucureşti Nord, are o întârziere estimată la destinaţie de 360 de minute.

Casa Verde destinată persoanelor fizice începe pe data de 5 mai