sursă: basilica.ro

Cum să fii credincios prin corespondență?

Nu știu alții cum sunt, însă eu am acuzat mereu Biserica cum că nu prea ar ști să se adapteze anului în care trăim. Și uite că am ajuns acum, în vreme de pandemie, să regret că i-am acuzat vreodată cum că nu prea le-ar avea cu progresul. Retrag! Biserica Ortodoxă Română știe cum să se adapteze și cum să evolueze! Altfel n-ar fi găsit metoda asta ingenioasă de a le da bucureștenilor ocazia să se întâlnească de la distanță cu catafalcul Sfântului Dimitrie cel Nou.

Bezele dulci de la balcon, să se dea din om în om

Pentru că da, în cursul zilei de ieri, într-o sfântă zi de duminică, BOR-ul a decis că-i cazul să urce moaștele sfântului în sicriu, iar sicriul pe o mașină destinată trasportului, să-i pună la cap o icoană pe care s-o vadă și cea mai chioară pensionară aflată la etajul XX al blocului, și să facă paradă mai ceva ca de Ziua Eroilor, la americani.

Pe sistemul, nu ne lăsați să dăm oamenilor să pupe moaștele? Ei, lăsați că vă arătăm noi! Acum sunt curioasă ce o fi scris, oare, șoferul ce-l transporta pe sfânt, pe declarația pe proprie răspundere. Activități sportive de jur împrejurul bisericii, oare? Se pare că nu vom afla niciodată!

Cum să scăpăm de Coronavirus

De fapt, cică ar fi vorba despre o luptă împotriva noului Coronavirus. Astfel, în 2020, oamenii încă mai au impresia că plimbatul unui cadavru de colo-colo o să-i ajute să scape de pandemie. Eu spun că n-are niciun efect dacă oamenii nu pupă osișoarele! Așa că v-ați chinuit degeaba! Și odată cu chinuiala voastră, l-ați mai chinuit și pe săracul Dimitrie cel Nou! Oameni buni, lăsați morții să se odihnească acolo în liniște, nu-i mai expuneți ca la vitrină! Ăsta nu e păcat de la Dumnezeu? Nu știu, întreb și eu, ca o păcătoasă ce sunt. Cu Dimitrie jur că n-am nimic! El o fi fost om de treabă la vremea lui. La voi e problema!

Citește și: Dragul meu Preafericit, aurit și înțolit, ești fericit?

#News