Cum poți obține un test gratuit? E nevoie doar să minți. Cum să pleci în vacanță? Faci testul pentru care ai mințit. Convingi sistemul că te simți rău, inventezi niște simptome care nu pot fi verificate și ai liber la distracție. Nu reușesc chiar toți, mulți sunt perseverenți în minciună și doar fraierii plătesc. Sau: doar fraierii nu au parte de concediu în 2020.

”Foarte mulţi dintre pacienţii care vin în triaj spun că s-au întors de la mare și au avut unele simptome. Au considerat că e o simplă răceală. Când s-au agravat simptomele, au venit la spital.

Mai există o categorie de persoane, cei care vor să călătorească în străinătate şi vin la noi acuzând diverse simptome, ca de exemplu absenţa gustului sau mirosului, pe care noi nu avem cum să le verificăm şi în acest fel reuşesc să îşi facă testul gratis”, a declarat managerul Elena Codruţa Neagu.

”Noi am trimis solicitare la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, precum şi către Ministerul Sănătăţii şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru că avem nevoie de medici. Am trimis solicitare către Iaşi, unde avem doi medici rezidenţi care sunt încadraţi la noi pe post, pentru a ni-i trimite.

În prezent, avem trei medici care asigură activitatea medicală pe Secţia de Boli Infecţioase. Un al patrulea este în concediu de odihnă. De asemenea, avem circa 50 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 internaţi în spital, dar numărul solicitărilor pentru consult din partea persoanelor care acuză simptome de infecţie cu noul coronavirus este foarte mare şi în continuă creştere.

Au fost zile în care s-au consultat şi peste 100 de persoane, cu tot cu pacienţii internaţi. Medicii nu mai fac faţă, sunt obosiţi, extenuaţi”, a adăugat managerul unităţii medicale.

Mă gândesc că, dacă ai (să spunem) 500 de euro pentru câteva zile de concediu, ai și 50 de euro să plătești pentru un test. Un 50 de euro estimativ. Dar alegi minciuna, că e gratuită.

Ca, pe urmă, să te plângi de eternul stat corupt. Sau de șpagă.

Citește și: Raed Arafat, coronavirusul și telefonul la care nu răspunde nimeni

#News