Kelemen Hunor

Kelemen îl pârăște pe Orban

După ce tocmai a declarat cum că nu are nici o propunere de premier și nici mare lucru nu-și dorește, Kelemen Hunor, proaspăt ieșit din ședința avută cu șeful Statului, a decis că e timpul de un nou circ politic. Cu o bipolaritate specifică politicienilor de teapa sa, Kelemen Hunor sare la gâtul lui Ludovic Orban, tunând și fulgerând cum că o să aibă grijă să sesizeze Avocatul Poporului, întrucât prea s-a jucat Orban cu ordonanțele de urgență.

O frică, ba nu! Doi!

În afara fricii de alegeri locale în două tururi, acum, după ce-a ieșit din biroul lui Iohannis, Kelemen declară că mai are una! Îi e frică de anticipate! Așadar, nervos nevoie-mare pe motiv că OUG privind anticipatele ar aputea apărea în Monitorul Oficial, a declarat „răzbel” contra lui Ludovic Orban. „Lasă că spun eu la tanti Renate Weber!”, o fi zis, probabil, Kelemen Hunor în gândul lui, înainte să dea următoarele declarații:

Citește și: UDMR nu-și dorește alegeri în două tururi, și cam atât!

”Trebuie clarificat când se pot organiza anticipatele. În aceeași zi cu localele, noi zicem că nu e consituțional. Dacă apare această OUG, trebuie sesizat Avocatul Poporului și să așteptăm decizia Curții. Dacă nu, dacă mergem pe termenul extins, de 60 de zile, când poate fi dizolvat Parlamentul, înseamnă că pe 6 aprilie poate fi dizolvat Parlamentul, dacă de două ori va fi respins Guvernul”, a spus Kelemen Hunor.

Citește și: Kelemen Hunor visează alianțe după cum bate vântul

„Dacă așteptăm 90 de zile, cel mai repede de 5 iulie pot fi organizate anticipatele. Trebuie să vorbim de calendar, că dacă zicem doar dorim dorim și nu știm când, cum și în ce mod. Sigur, se poate și pe 5 iulie să le organizăm, nu ar fi o catastrofă, nu ar fi o tragedie, dar lucrurile trebuie discutate și să vedem cine sunt cei care susțin un astfel de calendar și o procedură. Eu de luni de zile argumentez pentru anticipate, pentru că în opt ani am consumat nouă guverne, dacă facem calculele de la demiterea Guvernului Ungureanu. Înseamnă că nu se poate proiecta ceva temeinic, nu se pune problema să pui și în executare”, a completat acesta.

#News

Foto