Un angajat din Irlanda a reclamat că primește salariul fără să facă nimic

El își petrece cea mai mare parte a zilei mâncând și citind ziare.

Un manager financiar de la rețeaua națională de căi ferate din Irlanda afirmă că primește 121.000 de euro ca să mănânce și să citească ziare toată ziua. Dermot Alastair Mills, angajat la Irish Rail, susține că pentru el acest lucru reprezintă o discriminare.

Managerul financiar susține că, după ce a devenit auditor al contabilității companiei în 2014, a fost eliberat treptat de aproape toate sarcinile de serviciu,acum petrecându-și cea mai mare parte a zilei mâncând și citind ziare.

Cu toate acestea, el încă își primește salariul obișnuit în fiecare lună, potrivit digi24.ro.
„Cumpăr două ziare, Times și Independent, și un sandviș. Merg la biroul meu, îmi pornesc computerul, mă uit la e-mailuri. Nu există e-mailuri asociate cu munca, nici mesaje, nici comunicări, nici interacțiuni cu colegii”, a declarat Mills pentru Comisia pentru Relații la Locul de Muncă (WRC) din Irlanda. „Stau și citesc ziarul și îmi mănânc sandvișul. Apoi, pe la 10.30 a.m., dacă există un e-mail care necesită un răspuns, răspund. Dacă există vreun task, îl fac. Aș spune că dacă aș avea ceva care m-ar face să lucrez o dată pe săptămână, aș fi încântat”, a mai spus bărbatul. Managerul financiar a spus că a fost responsabil pentru bugete de aproximativ 250 de milioane de euro din 2000 până la criză financiară din 2007. 

El a fost promovat în 2010, cariera lui intrând în declin în 2013, când ar fi fost mutat pe o altă poziție și obligat să stea trei luni de concediu medical.

 Mills susține că, atunci când a revenit la serviciu, a observat „anumite probleme” cu debitorii și a trimis un raport bine intenționat directorului executiv al Irish Rail, în martie 2014, înainte de a face o dezvăluire ministrului Transporturilor. De atunci, responsabilitățile sale la companie au fost limitate treptat, la fel și portofoliul bugetar. Mills a transmis autorităților prin avocatul său că este plătit „pentru a nu face nimic” fiind  vina companiei care nu-i utilizează abilitățile. Managerul financiar a mai adăugat că se simte „izolat și că a fost exclus de la întâlnirile companiei și de la oportunitățile de promovare”. Cazul neobișnuit a fost programat pentru analiză la începutul anului viitor.

Un bărbat din Marea Britanie a apelat de 68 de ori serviciul de urgență, după ce s-a îmbătat