Cele mai populare căutări pe Google în 2023

În domeniul divertismentului, „Barbie” a dominat tendințele în materie de filme în căutările Google, iar in domeniul muzical primul loc a fost ocupat de Shakira

Google
Google sursa foto pixabay

Google a publicat „Anul în căutare”, o trecere în revistă a celor mai importante interogări globale din 2023. Este vorba despre momente de neuitat din cultura pop, pierderea unor figuri îndrăgite și știri tragice cu repercusiuni la nivel mondial, potrivit g4media.ro.

Războiul actual dintre Israel și Hamas a fost în topul tendințelor în materie de știri în 2023, conform datelor globale ale Google, urmat de interogările legate de submersibilul cu destinația Titanic care a făcut implozie în luna iunie, precum și de cutremurele devastatoare din februarie din Turcia și Siria.

Damar Hamlin a fost cea mai importantă persoană care a fost în topul tendințelor de căutare pe Google în acest an. Jucător de fotbal american la Buffalo Bills din NFL, Hamlin a suferit un stop cardiac, fiind la un pas de moarte pe teren în timpul unui meci din ianuarie, reușind o revenire care l-a făcut celebru în Statele Unite. A urmat actorul Jeremy Renner, care a supraviețuit unui grav accident cu un plug de zăpadă la începutul anului 2023. Regretatul Matthew Perry și Tina Turner au condus tendințele de căutare în rândul persoanelor notabile care au decedat. 

În lumea divertismentului, „Barbie” a dominat în acest an tendințele în materie de filme în căutările Google – urmat de „Oppenheimer” și de thrillerul indian „Jawan”.

Interesul pentru Barbie și Oppenheimer a dus la crearea unui nou cuvânt – Barbenheimer – pentru a surprinde cât de mulți oameni vorbeau despre ele în același timp. Cele două filme conduc acum în topul nominalizărilor la Globurile de Aur. În domeniul televiziunii, „The Last of Us”, „Wednesday” și „Ginny and Georgia” au fost primele trei emisiuni care au intrat în tendințe în 2023. Melodia „アイドル (Idol)” a lui Yoasobi a fost cel mai bun cântec în trending pe Google la căutări. Au urmat „Try That In A Small Town” a lui Jason Aldean – care a urcat în topuri după controversele din această vară – și „Bzrp Music Sessions, Vol. 53” a lui Shakira și Bizarrap.

Shakira a fost cea mai căutată pe Google în muzică. Ea a fost de două ori în atenția presei în 2023, prima dată ajungând pe prima pagină a ziarelor în ianuarie pentru cântecul ei despre fostul partener Gerard Pique, care a bătut recorduri pe YouTube în America Latină.

Bibimbap a fost cea mai importantă rețetă în tendințe. Inter Miami CF, noua casă a superstarului argentinian de fotbal Lionel Messi, a condus tendințele Google pentru echipe sportive. Iar în Statele Unite în mod specific, mulți consumatori și-au petrecut anul 2023 întrebând de ce ouăle, biletele la Taylor Swift și sticlele de sriracha erau atât de scumpe – în timp ce „rizz” (numit recent cuvântul anului de către Oxford ) a fost un lider în ceea ce privește tendințele de căutare a definițiilor de argou. 

Compania spune că a colectat rezultatele căutărilor din 2023 de la 1 ianuarie până la 27 noiembrie a acestui an. 

Pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a motorului de căutare, Google a publicat cele mai importante date de căutare „din toate timpurile” în diverse categorii specifice. Din 2004 (când datele privind tendințele companiei au devenit disponibile pentru prima dată la nivel global), cel mai căutat câștigător Grammy din toate timpurile a fost Beyoncé, de exemplu, în timp ce marele fotbalist portughez Cristiano Ronaldo este cel mai căutat atlet, iar cel mai căutat film este „Harry Potter”. O femeie și fata ei, accidentate de o mașină pe trecerea de pietoni