Un bărbat din Marea Britanie a apelat de 68 de ori serviciul de urgență, după ce s-a îmbătat 

Când echipele de intervenţie au ajuns, bărbatul le-a mai cerut o bere

Un englez a sunat de 68 de ori la 112 în decurs doar de 90 de minute după ce s-a îmbătat.  Atunci când echipele de intervenţie au ajuns, bărbatul le-a mai cerut o bere, potrivit romaniatv.net.

Poliția engleză face un apel la oameni să sune la 112 doar în caz de urgență, după ce un bărbat a efectuat 68 de apeluri la serviciile de urgență fără să aibă vreo problemă, fiind doar sub influenţa băuturilor alcoolice.

 Folosirea abuzivă a unui apel la 999 este o infracțiune penală. și dacă este găsit vinovat, bărbatul ar putea fi amendat sau chiar trimis la închisoare. Efectuarea unui apel fals la 112 ar putea atrage o pedeapsă maximă de până la șase luni de închisoare sau o amendă de 5.000 de lire sterline. Poliția din Nottinghamshire a declarat că bărbatul din Newark a sunat de 68 de ori la camera de control a serviciului 112, în decurs de doar 90 de minute. Potrivit oamenilor legii, bărbatul le închidea deseori telefonul ofițerilor atunci când aceștia îl întrebau ce s-a întâmplat. Ofițerii au decis să se deplaseze la adresa acestuia, unde l-au găsit beat în pat, fără a avea nevoie de ajutor din partea poliției.

Apelurile de acest gen sunt tot mai dese în cazul Poliției din Nottinghamsh, recent fiind sunați de un locuitor din Mansfield care avea nevoie de ajutor pentru a ieși din propria magazie.

Bărbatul în stare de ebrietate, le-a spus polițiștilor că „nu știa unde se află” și apoi le-a cerut polițiștilor încă o bere, după care le-a spus că nu era nevoie de poliție. Poliția din Nottinghamshire a amintit un incident în care au fost chemați de un automobilist furios după ce un garaj nu i-a acceptat bonul de combustibil.

Poliția locală a lansat rugămintea către locuitori să sune doar în caz de urgență, subliniind că „numărul 999 (n.r. echivalentul 112 în Marea Britanie) nu este acolo pentru a fi apelat pentru chestiuni banale”.

Inspectorul-șef al poliției din Nottinghamshire, Christopher Sullivan, a declarat că acestea sunt doar câteva exemple ale numărului de apeluri false sau nepotrivite  primite recent. Apeluri le răpesc timp prețios ofițerilor care trebuie să se ocupe de urgențe reale sau de infracțiuni care îi afectează pe locuitori , unele dintre acestea punându-le viața în pericol sau schimbându-le viața. „Apelarea numărului 999 de 68 de ori într-o perioadă de 90 de minute, atunci când sunt în stare de ebrietate, este inacceptabilă. Ofițerii s-au deplasat la adresă și l-au găsit pe bărbat în pat. Aceasta este o risipă completă a resurselor noastre”, a declarat Christopher Sullivan.