Spitalele de pediatrie din Bucureşti, supraaglomerate de copiii care au viroze

La spitalul de pediatrie Grigore Alexandrescu timpul de aşteptare ajunge la patru ore.

Spitalele de copii din Bucureşti sunt pline de copiii care au viroze, părinții aşteptand între patru şi şapte ore să intre la un medic. Numai în ultima săptămână au fost înregistrate 100.000 de cazuri de viroze şi infecţii respiratorii, de trei ori mai multe decât anul trecut. Doctorii afirmă că se anunţă o iarnă grea, în care există pericolul unei triple epidemii, potrivit observatornews.ro. Alexandra Enescu, pediatru IOMC, a declarat că au fost peste 100 şi ceva de prezentări, fiind înregistrate foarte multe urgenţe, fiind semnalate multe cazuri de insuficienţe respiratorii care aveau nevoie de oxigen. Toate spitalele de pediatrie din Bucureşti sunt la fel de aglomerate. 

La spitalul de pediatrie Grigore Alexandrescu timpul de aşteptare ajunge la patru ore, în timp ce la spitalul Marie Curie timpul de așteptare depășește 5 ore.

„Aici este o sală de infecţie, nu un spital, fiecare are câte o viroză. Stăm, nu avem ce face, venim cu o problemă, plecăm cu alta”, a spus un părinte. „Patru, cinci ore, de la ora opt. Am venit cu ambulanţa ne-a adus aici şi aşteptăm sunt alţii mai înaintea mea”, a declarat alt părinte.  Specialiştii spun că situaţia e cu atât mai complicată deoarece s-au suprapus multe virusuri care circulă.

Potrivit declarației doctorului infecționist Adrian Marinescu, vor exista cazuri de Sars-Cov2, chiar dacă sunt uşoare de cele mai multe ori, va fi gripă şi vor exista şi virusuri

. „Foarte multe virusuri care pot să pună probleme la un moment dat şi le vom avea pe toate”, a subliniat Adrian Marinescu.. Şi alte ţări din Europa se confruntă cun val masiv de viroze. În Germania, secţiile de terapie intensivă pentru copii sunt la capacitate maximă, medicii din Statele Unite vorbind despre o posibilă triplă epidemie, de coronavirus, gripă şi virus respirator sincițial. De mai multe zile, medicii din Germania atrag atenția că atât cabinetele medicale, cât și clinicile pentru copii sunt supraaglomerate.Timpul de așteptare este de aproximativ șapte ore pentru a prelua un nou caz în camera de gardă.

Ministrul Sănătății admite că această situație este îngrijorătoare pentru că sunt mai puțin de 100 de paturi pentru copii, la Terapie Intensivă în Germania și că deocamdată nu se întrevede sfârșitul acestui val de îmbolnăviri, cauzat de acest virus respirator.

Cea mai lungă tiroliană din Europa, inaugurată în Bucovina