O femeie i-a dat peste 22.000 de euro unui bărbat care a pretins că este general de război

Bărbatul cerea bani ca să revină în România din Orientul Mijlociu

O femeie din oraşul sucevean Vicovu de Sus a sesizat Poliţia că a fost înşelată de un bărbat pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare. Acesta a pretins că este general de război în Orientul Mijlociu și i-a cerut femeii împrumut peste 22.000 de euro, potrivit g4media.ro.

Potrivit IPJ Suceava, din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, din luna iunie 2022 până în prezent, femeia a luat legătura prin intermediul unei reţele de socializare cu o persoană necunoscută, care i-ar fi spus că este general de război în misiune şi are nevoie urgentă de bani pentru a reveni în România.

„Persoană vătămată a acceptat să o ajute pe persoana necunoscută, din milă, de bună voie efectuând mai multe tranzacţii de transfer numerar de la diferite sucursale din municipiul Rădăuţi către diverse conturi bancare pe care persoana necunoscută i le-a oferit”, precizează poliţiştii. Femeia i-a transferat falsului general suma totală de 22.760 de euro. Ea a relatat cele întâmplate membrilor familiei sale, ocazie cu care această şi-a dat seama că a fost indusă în eroare.

Potrivit IJP Suceava, sumele de bani pe care persoana vătămată le-a virat în diferite conturi erau bani primiţi de la copiii săi.

 Poliţiştii atrag atenţia cu privire la acest mod de înşelăciune,  recomandând să nu se dea curs unor astfel de relaţionări păguboase şi să nu fie virate sume de bani în conturile solicitate de persoane necunoscute. Metoda se bazează pe încrederea celor care se lasă abordaţi, de obicei oameni fără prea multă experienţă pe internet, de către o femeie sau un bărbat, care le devine iubit(ă) şi care aleg să trimită o sumă de bani către iubit(ă), pentru a crea sau păstra legătura amoroasă. Această metodă a devenit tot mai sofisticată, infractorii folosind limba de origine a victimei şi comunicand prin intermediul unor aplicaţii criptate, lucru ce îngreunează mult atât identificarea infractorilor, cât şi dovedirea faptelor lor.

Consumul regulat de alcool, efecte nocive asupra creierului