În plină criză medicală, cu mii de cazuri de îmbolnăviri cu Covid, dar și cu tragerea unui semnal de alarmă din partea specialiștilor în epidemiologie, la București va avea loc un nou pelerinaj, la numai două săptămâni după cel de Sf. Dimitrie.

Racla cu moaştele Sf. Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserică sâmbătă, la ora 11,00, şi va fi aşezată în baldachin spre închinare până luni, 9 noiembrie, la ora 22,00, după slujba Privegherii. Alături de moaştele Sfântului Nectarie vor fi aşezate, ca de obicei, cele ale Sfântului Efrem cel Nou din patrimoniul mănăstirii.

„Iubiți credincioși,

Cu prilejul sărbătorii Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina (09 noiembrie), ocrotitorul mănăstirii noastre, vă facem invitația de participa la slujbele săvârșite cu acest prilej și a vă închina sfintelor moaște ale Sf. Nectarie, vindecător de boli și mare făcător de minuni.

Având în vedere contextul social actual și dorind o bună desfășurarea a acestei sărbători vă îndemnăm să vă închinați sfintelor moaște atât în de zilele precedente sărbătorii, cât și după.

Racla cu moaștele a Sf. Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserică în data de 07 noiembrie la ora 11.00 și va fi așezată în baldachin spre închinare până luni 09 noiembrie, după slujba Privegherii (orele 22:00).

Toți credincioșii sunt îndemnați să respecte îndemnurile autorităților de stat cu privire la purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțe fizice conforme.
Vă mulțumim!
Sf. Măn. Radu Vodă”, se arată într-o postare făcută pe pagina de Facebook a Mănăstirii Radu Vodă.

Și acest pelerinaj intră sub incidența Hot. 47 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, potrivit căreia „organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități”.

Rămâne de văzut în ce măsură aceste reguli vor fi respectate, având în vedere că la celelalte două pelerinaje, de Sf. Paracheva, respectiv de Sf. Dimitrie, persoane care nu erau din localitate au forțat „mâna” organizatorilor și au ajuns „nestingheriți” la racle.

Citește și: Andreea Moldovan: „Eu zic «Stop viața socială»”

#News