Andreea Moldovan - director Spitalul de Boli Infecțioase Brașov

Șefa Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, Andreea Moldovan face un apel la populație pentru a putea limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. Aceasta consideră că cea mai la îndemână soluție este oprirea activităților sociale, printre acestea numărându-se pelerinajele, dar și plimbările prin mall-uri.

„Eu zic «Stop viața socială», pentru că efectiv ne batem joc – uitați ce se întâmplă acum cu pelerinajele, mall-uri – ca încă să putem favoriza partea de industrie. La industrie propun niște măsuri ferme de control și de respectare a regulilor de prevenție”, a declarat Andreea Moldovan pentru Realitatea, citat de ziare.com.

Creșterea numărului de cazuri, blocarea sistemului sanitar

Medicul este de părere că în acest moment avem o creștere exponențială, fapt care poate duce la blocaje în cadrul sistemul medical, deja suprasolicitat.

„În momentul actual nu mai este o creștere matematică simplă a cazurilor, ci o creștere exponențială. Ne așteptăm să avem schimbări mai rapide ca acum, astfel încât, cu siguranță, într-un timp nu foarte lung, putem să ne așteptăm ca sistemul sanitar să nu mai facă față la o capacitate cât de cât corectă de îngrijire a pacienților. Este o supraîncarcare a sistemului sanitar. O vedem cu toții. Nu mai avem locuri in spitale, nu mai avem locuri pentru pacienții care efectiv au nevoie de internare, de spitalizare și de tratament foarte conștiincios administrat”, a mai spus Moldovan.

În ultimele 24 de ore, în România s-a trecut bine de „pragul” celor 8.000 de cazuri, mai exact, 8.651 de îmbolnăviri, iar numărul persoanelor internate la ATI este de 1.001, în timp ce au fost înregistrate 146 de decese la pacienți diagnosticați cu Covid 19.

Citește și: Triplul record negativ în România, în ultimele 24 de ore

#News