Șeful Gărzii de Mediu Tulcea, reținut de procurorii DNA în timp ce lua șpagă

Dorin Meran ar fi fost prins în flagrant în timp ce lua 25.000 de lei, într-un restaurant din Tulcea

DNA

Șeful Gărzii de Mediu Tulcea, Dorin Meran, a fost reținut de procurorii DNA într-un dosar de luare de mită. Dorin Meran ar fi fost prins în flagrant în timp ce lua mită 25.000 de lei, într-un restaurant din Tulcea, potrivit stiripesurse.ro.

Procurorii anticorupție vor cere propunere de arestare pentru 30 de zile

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța anunță că „au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 septembrie 2023, a inculpatului Dorin Meran, comisar-șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată”. Potrivit procurorilor DNA, în acest caz „există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada 30 august – 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor”.

Procurorii au realizat un flagrant

„La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului Meran Dorin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, au precizat reprezentanții DNA. Marți, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Doi frați, arestați preventiv după ce i-au amenințat cu moartea pe polițiști