Oana Nicolescu șefa DSP_

Direcția de Sănătate Publică (DSP) blochează redeschiderea Spitalului Clinic Colentina pentru pacienții cronici, deși nu există nicio motivație legală, logică și umană pentru a menține închisă această unitate medicală, și în ciuda eforturilor primarul general al Capitalei, Gabriela Firea și a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) care insistă de ceva vreme pe lângă autoritățile competente pentru redeschiderea spitalului.

Dată fiind situația creată de pandemia de coronavirus cu toții am fost de acord că e nevoie ca toate condițiile să fie îndeplinite. S-au făcut verificări, evaluări, controale anunțate și neanunțate pentru ca într-un final doamna doctor Oana Nicolescu (șefa DSP București) să aibă un răspuns explicit cu privire la neacordarea avizelor pentru redeschiderea Spitalului Clinic Colentina.

„Nimeni nu poate înțelege de ce un spital atât de mare cum e Colentina este închis în continuare. Săptămâna trecută reprezentanții DSP au făcut o descindere să numere pacienții, credeau că raportăm mai puțini decât avem. Astăzi (luni, 29 iunie 2020 – n.r.) s-a produs un nou episod de abuz. Șefa DSP, care este fina doamnei Anisie (Monica Anisie, ministrul Educației – n.r.), a sunat managerul de la Colentina și a țipat și l-a certat și l-a amenințat că n-o să-i dea avizul pentru redeschiderea spitalului, pentru că a dat informații presei.

Bucureștenii îmi trimit mesaje în fiecare zi și sunt revoltați de acest abuz. Se creează o reacție în lanț, pacienții acestui spital merg spre alte spitale și le aglomerează, numai din ambiția acestui ministru al Sănătății, prin DSP, puternic politizat acum”, a explicat Gabriela Firea la un post de televiziune.

Comportamentul medicului Oana Nicolescu nu ar trebui să ne mire. În fond doamna Nicolescu nu este vreun specialist în epidemiologie, ci medic de familie cu bune aptitudini de medicină școlară. În plus, nici învestirea în funcție nu a fost făcută tocmai pe criterii profesionale, ci „în familie”, doamna Nicolescu fiind, la momentul numirii în fruntea DSP, șefa organizației liberale sector 2 și fina Monicăi Anisie, ministrul Educației.

Oana Nicolescu a înlocuit-o în fruntea DSP pe Laura Acatrinei, medic epidemiolog. Schimbarea aceasta, mai ales într-un moment în care tocmai de specialiști epidemiologi e mai mare nevoie ca oricând, nu are logică. Un epidemiolog are un rol esențial în gestionarea unei epidemii precum cea prin care trece România acum. Un medic epidemiolog are o pregătire complexă, știe cum să urmărească efectele bolilor asupra populației și implicit știe ce soluții să aplice.  

„Ce se întâmplă la noi e anacronic În toată Europa se încearcă repornirea economiei și tratarea tuturor pacienților cronici, pentru că s-a murit de mult mai multe boli decât de COVID în perioada asta. Suntem singura țară din Europa care a deschis cazinourile și păcănelele, dar se țin închise teatrele și spitalele”, a punctat Gabriela Firea.

Citește și: Primăria Capitalei cere redeschiderea Spitalului Colentina pentru pacienții cronici

HashtagNews.ro