O studentă la Drept a rămas fără permis de conducere după ce a fost prinsă drogată la volan

Instanța a decis și anularea permisului de conducere al tinerei.

Liliana Elena C., o tânără din Brașov,  este printre primii șoferi din România condamnați pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor interzise. Tribunalul Brașov a decis condamnarea tinerei la un an și două luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității, în cadrul unei primării de sector din București, potrivit ziare.com.

Instanța a decis și anularea permisului de conducere al tinerei

Pentru a putea conduce din nou,  ea va trebui să susțină din nou examenul pentru obținerea unui nou permis de conducere. Studentă, în timpul liber era și șofer Bolt, ea fiind prinsă drogată la volan pe o stradă din Brașov. Ea a fost testată cu aparatul Drugtest, ieşind pozitiv la THC. În mașină polițiștii au descoperit un grinder de culoare albă şi fragmente vegetale învelite în staniol. S -a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Ea și-a recunoscut fapta, mărturisind că obișnuia să consume ocazional canabis împreună cu un prieten. Femeia a explicat că în ziua în care a fost prinsă de poliție nu consumase droguri

 Potrivit legii, persoana al cărei permis de conducere a fost anulat din cauza a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dacă au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;  a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere; a intervenit amnistia.

Proteste în Ungaria față de Guvernul Orban