Sondaj: Peste jumătate dintre britanici au o părere favorabilă despre Regele Carol al III-lea

Prințul William, prințesa Anne și Catherine, prințesa de Wales, sunt cei mai populari membri ai familiei regale

Charles
Charles. Sursa foto: The Royal Family

Regele Charles al III-lea face o „treabă bună”, consideră majoritatea britanicilor chestionaţi pentru un sondaj YouGov înaintea împlinirii unui an de la moartea reginei Elisabeta a II-a, potrivit g4media.ro.

La un an de domnie, 60% dintre britanici au o părere favorabilă despre Regele Carol al III-lea, față de 32% care au o părere negativă. Prințul William, prințesa Anne și Catherine, prințesa de Wales, sunt cei mai populari membri ai familiei regale, 72-74% dintre britanici având o părere pozitivă despre ei.

 Întrebaţi dacă Marea Britanie ar trebui să aibă în continuare o monarhie sau să opteze pentru un şef de stat ales, sprijinul pentru instituţie a scăzut în rândul persoanelor mai tinere chestionate. Sondajul a constatat că 80% dintre persoanele de peste 65 de ani şi-au exprimat susţinerea pentru familia regală, însă doar 37% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani au făcut acest lucru. Circa 61% din toate grupele de vârstă chestionate au afirmat că ţara ar trebui să păstreze monarhia, 24% au optat pentru un şef de stat ales şi 15% nu au fost siguri.

Cei mai tineri britanici sunt împărțiți cu privire la menținerea sau nu a monarhiei – așa cum au fost încă din 2020

În prezent, doar 37% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani doresc ca Marea Britanie să rămână o monarhie, în timp ce 40% ar prefera un șef de stat ales, arată sondajul. Majoritatea oamenilor (58%) cred că instituția monarhiei este bună pentru Marea Britanie. Doar 21% o consideră rea pentru țară, în timp ce 21% spun că nu este nici bună, nici rea. Alți 11% sunt nesiguri. Doar 30% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani spun că monarhia este bună pentru Marea Britanie; același număr consideră că este rea pentru țară, iar 27% spun că nu este nici bună, nici rea. În schimb, trei sferturi dintre persoanele de peste 65 de ani (77%) cred că monarhia este bună pentru Marea Britanie. Secretar de stat în Ministerul Educației: Elevii nu vor fi testați în masă pentru a vedea dacă au consumat droguri