Sursa foto: Pixabay

Producătorul de ciocolată elvețiană, Barry Callebaut, și-a încetat, temporar, producția la fabrica Wieze din Belgia după ce s-a descoperit un lot de producție contaminat cu bacteria Salmonella, scrie CNN.

 „Pentru Barry Callebaut siguranța alimentară este esențială. Programele noastre solide de siguranță alimentară care sunt în funcțiune ne-au permis să identificăm rapid lecitina ca sursă a contaminării”, au declarat reprezentanții companiei.

Lecitina a fost identificată ca sursă a contaminării cu Salmonella, aceasta fiind o substanță grasă folosită pentru a amesteca alte ingriediente în ciocolată.

Compania a spus că a luat măsuri preventive

Barry Callebaut a decis să retragă produsele care au ieșit de pe linia de producțir de când au fost făcute testele, iar fabrica va rămâne închisă până când situația va fi remediată. Mai mult, reprezentanții companiei au anunțat că ciocolata contaminată nu a ajuns în magazine.

 „Barry Callebaut își va rezerva destul timp pentru a continua analiza foarte sârguincioasă a cauzei care stă la baza incidentului. Când va fi gata, liniile [de producție] vor fi curățate și dezinfectate înainte ca procesul de producție să fie repornit”, au mai declarat cei de la companie.

Reamintim că în anul financiar 2020-2021, Barry Callebaut a avut venit de 8 miliarde de dolari. Mai mult, aceasta produce ciocolată pentru producătorii mici, dar și pentru marile branduri internaționale.

În urmă cu o lună, o anchetă preliminară a fost deshisă în Franța după plângerile ce au vizat contaminările cu salmonella în urma consumului unor produse Kinder din ciocolată. Peste 100 de cazuri au fost raportate numai în Franța, scrie EuropaFM.

În România, Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor a declarat că nu au fost loturi cu produse contaminate în țară.

Salmoneloza provoacă simptome apropiate de cele induse de o gastroenterită acută: cum ar fi crampe abdominale, febră uşoară şi vărsături.

Citește și articolul: Acuzații de sclavie pentru corporațiile de ciocolată