Foto: Pixabay.com

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a anunțat că 28 de pompieri români au intervenit în zona regiunii Schimatari, la nord de capitala Greciei, pentru stingerea unui incendiu ce a afectat o suprafață considerabilă de vegetație uscată, scrie Digi24.

Pompierii au reușit să salveze o fermă de animale și un parc cu panouri fotovoltaice din calea flăcărilor.

„Împreună cu pompierii eleni, care au dislocat în zona Dilesi un număr mare de resurse (peste 25 de maşini de stingere, precum şi aeronave specializate), colegii noştri au salvat o fermă de animale şi un parc de panouri fotovoltaice din calea flăcărilor. Intervenţia modulului are loc la solicitarea ofiţerului elen, delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a DSU.

Grecia se confruntă cu un val de căldură. MAI avertizează pe românii care vreau să plece în vacanță

Din cauza incendiului puternic, autoritățile elene au decis evacuarea unui oraş de coastă din apropiere ca măsură de precauţie.

În Grecia au ajuns, încă de săptămâna trecută, zeci de pompieri din România și Bulgaria, pentru a interveni în cazul incendiilor.  Și anul trecut pompierii români s-au făcut remarcați pentru intervențiile lor la stingerea incendiilor care au pustiit insula Evra.

MAE a transmis că românii care au în plan să călătorească în Grecia trebuie să aibă în vedere că autoritățile locale au emis o avertizare de incendiu în perioada 5-7 iulie, din cauza temperaturilor ridicate iș a vântului puternic.

Există pericol iminent de producere a incendiilor de vegetație în următoarele regiuni: insulele din nordul și estul Marii Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria); regiunile Attica, Grecia Centrală (Viotia, insula Evia), peninsula Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia, Arkadia, Mesinia) și Grecia de Vest (Ilia, Ahaia).

Citește și articolul: Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe turiștii români: Pericol de incendii puternice în Grecia