Andrei Caramitru are idei pentru transformarea Capitalei într-un city-break

Bucureștiul - noul Amsterdam, prin legalizarea marijuanei și a prostituției

Andrei Caramitru, fostul consilier al liderului USR PLUS Dan Barna, șochează încă o dată, cu o propunere prin care ar crește masiv turismul în România. Concret, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Caramitru  consideră că prin legalizarea marijuanei și a prostituției, Capitala ar putea deveni o destinație de tip city break, ce ar atrage câteva milioane de turiști pe an ce vor care să cheltuiască mult.

„Cum devenim tari pe City break? Simplu.  Amsterdam al estului. Liberalizăm așa: marijuana și prostituția. Nu râdeți. E ok, stați liniștiti. Marijuana e mai putin periculoasă decât alcoolul, e ok, nimeni nu moare din așa ceva și nici nu devii dependent. Și prostituție e oricum în draci (e plin centrul vechi), avem și tradiție (în interbelic eram top, era permisă chiar când erau la putere legionarii sau când patriarhul de atunci era prim ministru) – doar ca acum suntem ipocriți și nu protejăm pe fetele care lucrează acolo”, a scris Andrei Caramitru, pe facebook, adăugând că are o idee și pentru împătimiții de jocuri de noroc. „Aș mai face ceva – licențe pentru mega-cazinouri (de exemplu aproape de aeroportul Otopeni, un mini-Las Vegas acolo, un oraș).”

Andrei Caramitru vede și finalizarea Catedralei Neamului

Andrei Caramitru  a indicat și potențialii beneficiari ai acestui tip de turism, mai ales că România se afla la „răscrucrea” dintre Occident și Orient, ceea ce ar atrage turism atât din Europa, cât și din Orientul Mijlociu sau chiar Israel.

„Dacă Bucureștiul devine Amsterdam-ul estului, Las Vegas-ul Europei, rupem. Altfel de ce ar veni cineva aici? Când pot merge oriunde? Cu așa ceva am aduce oameni și din Europa dar și din Orientul Mijlociu / Israel (e aceeași distanță cu avionul și ar avea o super alternativă să se distreze câteva zile așa, ca la ei e mai greu)”, a mai scris Caramitru, adăugând că propunerea este cât se poate de serioasă.

 Mai mult, consideră că poate fi introdusă și o „taxă de viciu”, care ar putea ajunge direct la BOR, astfel că „terminăm și catedrala aia repede – din banii străinilor, nu de la noi”.

Citește și: Andrei Caramitru, un nou derapaj împotriva celor anti-vaccin