În cursul zilei de astăzi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea ne-a anunțat redeschierea a șase cabinete stomatologice, destinate școlarilor. Poate cea mai importantă veste este aceea că tratamentele vor fi acordate în regim gratuit, venind, astfel, în sprijinul familiilor defavorizate, în mod special.

„Prevenția este foarte importantă în ceea ce privește sănătatea copiilor dumneavoastră, și știm cât de încântați au fost și sunt părinții de faptul că toți elevii din București au acces la consultații și tratamente gratuite în cabinetele stomatologice din școli, 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃 𝗶̂𝗻 𝘃𝗮𝗰𝗮𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲 𝘀̦𝗰𝗼𝗹𝗮𝗿𝗲.”, declară Gabriela Firea.

Cele șase cabinete stomatologice școlare, câte unul în fiecare sector al Capitalei, sunt administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, beneficiind de aparatură de ultimă generație, potrivit ultimelor investiții.

„Ne bucurăm că putem face un mic pas spre normalitate și vă anunțăm faptul că am redeschis, începând de miercuri, 1 iulie, 𝗽𝗲 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗮̆ 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗮𝗱𝗮 𝘃𝗮𝗰𝗮𝗻𝘁̦𝗲𝗶 𝗱𝗲 𝘃𝗮𝗿𝗮̆, câte un cabinet stomatologic școlar în fiecare sector din București, unde copiii care au probleme dentare, altele decât cele de urgență, pot merge cu condiția unei programări telefonice prealabile.”, adaugă Firea.

Programul de funcționare al celor șase cabinete stomatologice, aferente celor șase sectoare este 8:00 – 15:00, în zilele de luni, miercuri și vineri, și 11:00 – 18:00, în zilele de marți și joi, potrivit Gabrielei Firea.

De asemenea, bine de știut este că vizitele se vor efectua în urma unei programări.

Cabinetele stomatologice școlare

Sector 1 – LICEUL TEORETIC NICOLAE IORGA, BD. ION MIHALACHE, NR. 126, tel: 0752.154.701
Sector 2 – COLEGIUL NAȚIONAL „CANTEMIR VODĂ”, BD. DACIA, NR. 60, tel: 0752.263.601
Sector 3 – ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 20, STR. PREVEDERII, NR. 19 , tel: 0751.191.901
Sector 4 – ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 79, STR. CUZA VODĂ, NR. 51, tel: 0754.206.301
Sector 5 – COLEGIUL TEHNIC DUMITRU MOȚOC, STR. SPĂTARUL PREDA, NR. 16, tel: 0753.123.901
Sector 6 – ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 174 – CONSTANTIN BRÂNCUȘI, STR. ROȘIA MONTANĂ, NR. 41,
tel: 0753.157.701

Cât despre măsurile anti-Covid, primarul ne anunță că: „În ceea ce privește siguranța copiilor în timpul consultațiilor și tratamentelor stomatologice, au fost luate toate măsurile de precauție și sunt respectate cu strictețe prevederile legale valabile pe perioada pandemiei.”

Gabriela Firea: „ASSMB, prin Rețeaua de Medicină Școlară, oferă, în condiții normale, asistență stomatologică completă și gratuită în cabinetele stomatologice”

„Până în luna martie 2020, momentul apariției virusului SARS-CoV-2 în România, în cadrul Rețelei de Medicină Școlară a ASSMB funcționau 157 de cabinete stomatologice în, școli, licee și universități de stat, deservite de 156 medici și 126 de asistenți medicali.

Pe parcursul ultimului an școlar, 2019-2020, până la întreruperea sa bruscă în luna martie, în cadrul acestor cabinete au fost realizate aproape 350.000 de tratamente și 50.000 de consultații. În ceea ce privește Campania de Sigilare Gratuită a Molarului de șase ani, începută în toamna anului trecut, au fost realizate peste 5.000 de astfel de tratamente, pentru aproximativ 2.200 de copii din București.

ASSMB, prin Rețeaua de Medicină Școlară, oferă, în condiții normale, asistență stomatologică completă și gratuită în cabinetele stomatologice din unitățile de învățământ din Municipiul București, tuturor elevilor din Capitală. În urma campaniilor de promovare a sănătății orale realizate în ultimii 3 ani în școli și grădinițe, dar și a modernizărilor realizate, tot mai mulți părinți au încredere să-și ducă copiii la cabinetele stomatologice din unitățile de învățământ, pentru consultații sau tratamente.”, concluzionează primarul Capitalei.

Citește și: Firea: Nici pe noi, de la Primărie, nu ne lasă să intervenim, să curățăm Dâmbovița

#News