Incendiu periculos la un centru de colectare a deșeurilor, în Sectorul 6

În interior sunt butelii și alte recipiente sub presiune

Un incendiu de amploare a izbucnit la un centru de colectare a deșeurilor în Sectorul 6, pe o suprafață de 500 de metri pătrați. Potrivit Digi 24, din primele date, în interior sunt butelii, dar și alte recipiente sub presiune.

Deși nu a fost încă stins, incendiul se află sub control, iar primarul de sector Ciprian Ciucu a precizat că au fost evacuați locuitorii blocului din apropierea acestui centru.

„Centru Remat a spus că incendiul ar fi pornit de la hârtia depozitată în spate, aici au fost depozitate mai multe materiale inflamabile: cauciuc, plastic, de aceea a și fost atât de violent. Acest centru avea autorizație ISU”, a spus Ciucu, la Digi24.

Totodată, autoritățile au recomandat cetățenilor să țină geamurile închise, din cauza fumului degajat de incendiu. Octavian Berceanu, comisarul șef al Gărzii de Mediu a precizat că aerul în zonă este înecăcios, iar mirosul de fum ar putea să persiste încă o zi două.

„Sunt deşeuri periculoase. Există suspiciuni referitor la activitatea din această locaţie şi probabil vor urma cercetări mai amănunţite şi plângeri penale în legătură cu ceea ce am găsit acolo. Trebuie să vedem dacă autorizaţia de mediu corespunde cu ceea ce se află în interiorul REMAT. Cu această ocazie extindem controalele şi la celelalte REMAT-uri din Bucureşti, să vedem cum operează acestea”, a declarat Berceanu.

De asemenea, Berceanu a atras atenția cu privire autorizația de funcționare, acesta considerând că este inadmisibil ca Rematul care a luat foc să aibă autorizație pentru desfășurarea de astfel de activității la numai 2 metri de un bloc de locuințe.

Citește și: Incendiu de deșeuri pe sute de metri pătrați, în județul Arad (VIDEO)