În cursul zilei de ieri, Guvernul Orban a făcut o serie de modificări care ar putea veni în sprijinul unei viitoare dezvoltări de proiecte. Sau cel puțin asta se speră și se promite. Despre această decizie luată de guvern ne vorbește chiar Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, care menționează, printre altele, că de acum încolo CNI va putea să-și extindă aria zonelor de lucrări, astfel încât să beneficieze multe dintre instituțiile de învățământ.

„(…) practic, CNI va putea extinde aria zonelor de lucrări pe care le poate desfăşura, de la instituţii de învăţământ de stat cum era în prezent, la unităţi de învăţământ de stat, cu alte cuvinte nu numai din unităţi de învăţământ superior de stat, ci şi unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, în general unităţi şcolare. De asemenea, CNI va putea derula lucrări pentru unităţi sanitare nu numai în mediul urban, dar şi în mediul rural. De asemenea, au fost introduse ca şi programe de interes în cadrul acestei companii drumurile de interes local şi judeţean şi, de asemenea, au fost introduse lucrările de epurare şi alimentare cu apă. Sunt obiective de investiţii pe care CNI, în urma adoptării acestui act normativ, le va putea derula cu finanţare din exerciţiul financiar următor”, a spus șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

În spiritul acestei decizii, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei declară că Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru a modifica și completa Ordonanţei Guvernului nr. 25/2001 cu privire la înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii S.A., despre care se vorbește.

„Actul normativ reglementează faptul că CNI va implementa proiecte/programe finanţate din fonduri europene în perioada de 2014-2020 şi perioada 2021-2027, în cadrul următoarelor programe operaţionale: Programul Operaţional Infrastructură Mare, Programul Operaţional Competitivitate şi Programul Operaţional Regional. De asemenea, potrivit Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.” – S.A., se propune crearea a două noi subprograme care să vizeze realizarea de „Drumuri de interes local şi drumuri de interes judeţean” şi realizarea de „Fose septice, staţii de microepurare şi sisteme de alimentare cu apă”, se mai povestește în declarații, despre decizia Guvernului.

Citește și: PSD, despre PNL: „Văd doar voturi”

#News