Berend-Jan Bosch face parte dintr-o echipă de cercetători. În momentul de față, orice știre care conține termenul de ”cercetător” e o știre optimistă. Echipa de cercetători a identificat un anticorp monoclonal uman care împiedică virusul SARS-CoV-2 să infecteze culturile de celule. E doar un prim pas și oamenii de știință au întotdeauna promisiunile la ei. Speranța noastră e să nu se rămână la stadiul de promisiuni.

Logica spune că tratamentul va exista. Singura problemă cu care ne confruntăm când vorbim de un posibil tratament este răbdarea.

”Această cercetare este continuarea unui studiu realizat în anii trecuţi cu anticorpi care au vizat infecţia cu SARS-CoV, care a apărut în 2002/2003. Utilizând această colecţie de anticorpi împotriva SARS-CoV, am identificat unul care neutralizează infectarea culturilor de celule cu SARS-CoV-2.

Anticorpul neutralizator are capacitatea de a altera cursul infecţiei în gazda infectată, sprijină eliminarea virusului sau protejează o persoană expusă la acest virus pentru a nu se infecta. Această caracteristică de neutralizare încrucişată a anticorpului este foarte interesantă şi sugerează că are capacitatea de a frâna boli ce pot apărea pe viitor şi care sunt provocate de coronavirsuri”, a precizat Bosch.

”Această descoperire aduce o bază solidă de cercetare suplimentară pentru a studia caracteristicile acestui anticorp şi a dezvolta posibile tratamente împotriva COVID-19″, a declarat la rândul său, Frank Grosveld, unul dintre autorii cercetării.

Vorbim de anticorpi, de tratamente, de studii accelerate, de speranță. E o muncă în care ar trebui să avem încredere, atunci când speranța nu se mai întrevede.

E adevărat că au apărut din ce în ce mai multe știri despre un posibil tratament. Sau despre un posibil vaccin. Și au fost aduse în discuție mai multe țări, de pe mai multe continente. Ce trebuie reținut este faptul că se lucrează în paralel, iar un rezultat bun înseamnă și multă răbdare.

Citește și: Giuseppe De Donno și tratamentul cu plasmă hiperimună

#News