Rareș Bogdan / Foto: Facebook

Rareș Bogdan cere redeschiderea bisericilor

Cu riscul de fi condamnată, am să vă întreb: știți care e diferența dintre redeschiderea bisericilor și redeschiderea muzeelor? În aparență, niciuna. Însă dacă e să privim situația asta un pic mai în amănunt și judecând disperarea clericilor de a ține bisericile deschise chiar și în perioada pandemică, s-ar putea să vedem clar diferența. Eu nu am auzit niciun director de muzeu protestând guvernului faptul că instituția patronată de acesta stă închisă acum, în perioada în care restricțiile sunt în vigoare. Însă am auzit suficiente plângeri mai mult sau mai puțin smiorcăite din partea preoțimii cu ștaif. De unde trag următoarea concluzie: clericilor nu le pasă prea mult de răspândirea bolii, drept pentru care, dacă cerința lui Rareș Bogdan s-ar aproba, există o posibilitate foarte mare ca regulile de distanțare să nu fie respectate în biserici.

Revenind la Rareș Bogdan. Acesta susține că preoții ar înțelege și ar ști. Da, Rareșe, așa cum au înțeles, de altfel, și până acum!

„Mulți vor spune că o iau pe urmele vecinului și prietenului meu Gigi Becali, dar cred că odată cu primele lucruri care se deschid în România ar trebui să se deschidă bisericile”, a spus Rareș Bogdan la B1 TV.

Rareș Bogdan este de părere că preoții vor înțelege

Și mai spune Rareș Bogdan că oamenii au nevoie de Dumnezeu în această perioadă. Nu neg, așa o fi! Dar rămâne întrebarea: dacă oamenii au nevoie de Dumnezeu, ÎPS Pimen de ce a apelat la medici, la plasmă și la tratament preferențial? Sau și aia a fost tot lucrătură divină?

Stai jos! Doi! Ce bine că nu te mai ia prea multă lume în seamă prin PNL!

„Preoții vor înțelege și vor face slujbe afară, dar oamenii au nevoie de Dzeu, așa cum am avut nevoie de hrană alimentară și așa cum marile lanțuri de hipermarket au făcut profituri colosale – apropo, îi invit să dea la căminele de copii și de bătrâni, pentru că au făcut niște profituri uriașe toate marile lanțuri de cash and carry, supermarket, hipermarket – cred că avem nevoie și de hrană spirituală și e momentul în care să ni se permită să mergem și la Sfânta Biserică, să mergem să ascultăm slujba măcar în fața bisericilor. Eu am nevoie să mă duc la sfânta mănăstire, am nevoie să mă duc la sfânta biserică fără frică, fără teamă și alături de mine sunt milioane și milioane de români. România, pentru că a trecut prin acest moment, are nevoie de apropierea de sfânta biserică, indiferent cum se numește ea, și cred că printre primele centre care trebuiesc deschise, printre primele lăcașuri, printre primele instituții, cred că bisericile, indiferent de religie, trebuiesc să-și deschidă porțile în fața credincioșilor, pentru că de-a lungul istoriei noi am rezistat cu bunul Dumnezeu și cred că avem nevoie nevoie în continuare să ne raportăm la bunul Dumnezeu”, a afirmat Rareș Bogdan.

Citește și: Rareș Bogdan alunecă ușor-ușor afară din PNL

#News