florin citu

Rareș Bogdan unul din cei câțiva jurnaliști din România care au ales să păsăsească a patra putere în stat pentru prima: politica. Asemenea altor foșți jurnaliști ca Moise Guran, Gabriela Firea, Călin Popescu Tăriceanu, Robert Turcescu sau Carmen Avram, Rareș Bogdan s-a prins la timp că dacă vrei cu adevărat să te remarce cineva, e cazul să dai pixul pe ștampila de vot. Cu toate astea, spre deosebire de toți cei menționați în acest context, Bogdan pare să fie singurul care nu s-a prins că atunci când ești politician și faci parte dintr-un partid (oricare ar fi acesta), isteria jurnalistică se mai calmează, iar părerile partidului devin ale tale ca prin minune.

Ca drept dovadă că acesta a început să intre ușor-ușor în dizgrația conducerii PNL, o chestiune de altfel previzibilă, despre care am mai pomenit și cu altă ocazie. Așadar, în cursul zilei de astăzi, pe la aceeași oră la care Andreea Esca intră în direct, soarta liberală a lui Rareș Bogdan urmează să fie pusă pe masa de discuții, iar Rareș supus și el unui lung proces de tranșare. De ce? Pentru că afirmațiile sale din ultima perioadă par mai de grabă ale cuiva care ori nu face parte din PNL, fiind total apolitic (ceea ce știm cu toții că e o utopie), ori par desprinse din declarațiile opoziției.

Se pare că în ultima perioadă, prim-vicepreședintele PNL a tot aruncat în stânga și-n dreapta cu declarații, acuze, ca să nu mai vorbim despre faptul că-și dorește cu ardoare demisii la cel mai înalt nivel. Da, din PNL și acestea. Mai mult decât atât, Rareș Bogdan ar fi acuzat guvernul Orban de lipsă concretă de interes, ceea ce a supărat, evident.

Mai grav decât atât este faptul că, potrivit surselor, acesta nu ar fi singurul liberal nemulțumit de prestația guvernului.

Ce va fi, vom vedea! Însă din punctul meu de vedere există două posibilități mari și late. Ori Rareș va fi expulzat din PNL cât de curând, ori va fi convins, într-un fel sau altul, să-și tempereze modul de abordare a declarațiilor pe sticlă – ceea ce, fie vorba între noi, este puțin probabil a se întâmpla, știindu-l pe acesta.

Citește și: Rareș Bogdan, supărat pe Ministerul Afecerilor Externe

#News