Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Kelemen Hunor mimează bunele intenții, încercând să-și ascundă interesele politice. Mai mult decât atât, pornește războaie în care îi folosește pe maghiarii de rând drept scuturi. Cam asta se vede de la mine, cel puțin.

N-am să intru prea tare în polemica „cine a fost primul în Ardeal?”, întrucât din punctul meu de vedere asta contează mai puțin. Atât cetățenii de etnie maghiară, cât și românii fără etnie maghiară au tot atât drept să locuiască acolo. Însă am să menționez faptul că cele trei județe aparțin României și că propunerile legislative ale celor de la UDMR sunt nefondate și exagerate. Toate astea sunt doar jocuri politice cu alte mize decât cele vizibile ochiului liber și ușor inflamabil.

Tocmai din acest motiv, Kelemen Hunor nu cedează și continuă să militeze pentru cauza lui politică, încercând să-i păcălească pe etnicii maghiari că interesele lui sunt nobile și se referă strict la păstrarea identității comunității de maghiari de la noi. Nu la trocuri politice, nu la mize ascunse. Acestea sunt doar răutăți, firește!

Kelemen Hunor: „De câteva zile, suntem martorii unei avalanșe de acuzații și critici atât la adresa comunității maghiare din România”

„S-avem pardon”, domnule Kelemen, criticile sunt la adresa UDMR-ului, nu la adresa comunității de maghiari. Cu ei n-are nimeni nimic.

„UDMR militează, de trei decenii, pentru păstrarea identității culturale și lingvistice a maghiarilor din România. Acest fapt nu este o surpriză sau un secret. Reprezentăm interesele acestei comunități în mod consecvent, transparent și democratic. 

De câteva zile, suntem martorii unei avalanșe de acuzații și critici atât la adresa comunității maghiare din România cât și la adresa Uniunii Democrate Maghiare din România. Astăzi, la propunerea Partidului Național Liberal Senatul dezbate, în regim de urgență, un proiect legislativ uitat, de 16 ani, în sertarele Parlamentului.

Fără să intrăm în amănuntele unei propuneri făcute acum 16 de ani, care reflectă realitatea și contextul de atunci, susținem principiul care stă la baza acestuia: autonomia, un instrument pentru păstrarea identității culturale și lingvistice a comunității maghiare din România”, se arată într-un comunicat transmis de formațiunea politică condusă de Kelemen Hunor.

Citește și: PNL vs. UDMR: „PNL respinge categoric orice proiect de lege”

#News