Kelemen Hunor - Foto news.ro

Dacă tot în această perioadă nu avem parte de competiții sportive ori de prea mare adrenalină, ne putem oricând uita la meciul dintre cel de la PNL și UDMR. Cu toate că multe voci îi acuza pe liberali că ar fi ajutat la trecerea pe sub masă a proiectelor cu privire la autonomia Ținutului Secuiesc, cât și la cel referitor la instituirea limbii maghiare ca limbă oficială în județele unde populația de etnie maghiară este majoritară, iată că se susține contrariul.

Mai pe larg, Cristina Trăilă (PNL) vine în sprijinul spuselor președintelui Iohannis, declație de presă care pare să-i fi animat pe liberali să fie un pic mai tranșanți cu privire la acest subiect sensibil opiniei publice.

Se pare că era nevoie de interenția președintelui pentru ca cei din PNL să ia atitudine. Nu știu dacă o astfel de situație se cataloghează ca una tristă, ori una penibilă. Însă mai bine mai târziu decât niciodată, nu? Sau așa se spune, cel puțin.

PNL respinge în Comisia Juridică a Camerei Deputaților

”Am votat, în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, respingerea PLX 190/2020 privind obligativitatea oficializării limbii maghiare și arborarea drapelului Ungariei sau a așa-zisului Ținut Secuiesc!

Votul de respingere a fost dat după ce PNL a solicitat includerea de urgență pe ordinea de zi a acestui proiect de lege, susținut fățiș de PSD în Senat și care încalcă flagrant Constituția României.

PLX 190/2020 reprezintă, practic, un nou Cod Administrativ, rescris în varianta UDMR și susținut de PSD la Senat, o dovadă clară că adoptarea tacită a proiectului de lege privind Autonomia Ținutului Secuiesc nu a fost un simplu accident.

PNL respinge categoric orice proiect de lege, indiferent de câte înțelegeri subterane se fac pentru susținerea lui, care atentează la suveranitatea României!”, scrie Cristina Trăilă (PNL).

Citește și: Iohannis nu-i deloc mulțumit: „PSD a ajutat UDMR”

#News