Ion ”ciufulici” Cristoiu se simte foarte singur. Am observat asta, doar studiindu-i freza. Pare din ce în ce mai morocănos și mai supărat pe chestii imaginare și sunt sigură că e din cauza izolării.

Puțini au rămas oamenii cu care mai poți abera despre chestii pseudointelectuale, mai ales de când s-au închis și cârciumile de cartier. Plus că s-au închis și cam toate posturile de televiziune unde ai fi putut abera pe sticlă. Sau ți-au pus interdicție. Sau nu te primesc așa, ciufulici.

Parcă proaspăt trezit din somn, după niște vise frumoase cu țuică din prune, Cristoiu afirmă:

”După părerea mea este un termen neghiob, teoria conspirației. Dreptul la îndoială este un drept uman fundamental și de fapt definește diferența dintre noi și pisici.

Probabil că după ce va trece această criză se va scrie, ca și după dărâmarea Turnurilor gemene, zeci de cărți, vor apărea și documente. Nu știu dacă vor dovedi că e din laborator, oricum e o ciudățenie.

Această ciudățenie se naște dintr-o întrebare: virusul, dacă e natural, a fost studiat până acum, nu e de pe planeta Marte, bănuiesc că pe glob sunt 1.000.000 de doctori docenți cu doctorat în coronavirus clasic și totuși când apare o ramură nouă toate cunoștințele de până atunci s-au șters?

Cum Dumnezeu de până la ora actuală nu i-a dat de hac pentru că, teoretic, a fost studiat până acum, cu excepția unui centimetru de cercetare care era ușor de făcut în momentul în care tu știi totul despre neamul acestui virus.

Cred că avem dreptul la îndoieli și nu înseamnă că formulăm teorii ale conspirației”.

Deci: se fac teorii ale conspirației despre teoriile conspirației. Eu m-am gândit brusc la Gheorghe Dinică: ”La cârciuma din cartier/Unde se cântă și se bea/Vreau astă seară să petrec/Cu amintiri din viața mea”.

Doar că e închisă cârciuma, Dumnezeu doarme și nu mai e vreo diferență între noi și pisici. O spune Ion, nu eu. Cu toții stăm în casă și moțăim. Bine, unii sunt ciufulici, refuză să moțăie și discută discuții bahice.

Citește și: Viceprimarul Galațiului se simte dictat de prostie

#News