Poliția Locală dintr-o localitate hunedoreană, pusă pe liber de primărie

Astfel de inițiative au fost cerute, de-a lungul timpului, în multe localități din România, inclusiv în orașele mari

Poliția Locală din Șoimuș, județul Hunedoara, a fost pusă pe liber de primăria din localitate. Anunțul a fost făcut chiar de edilul Mihai Gabriel Irimie, pe contul acestuia de Facebook, anunță Newsweek.ro. Astfel, potrivit informațiilor, în ultima ședință de consiliu local a comunei s-a votat desființarea postului ce aparține de poliția locală, decizia de supunere la vot fiind rezultatul consultării, în prealabil, cu locuitorii din Șoimuș.

„Am considerat ca avand sectie de politie natională pe raza comunei nu mai era necesara existenta politiei locale . Sumele ramase de la salariile acestor angajati vor fi folosite pentru cofinantarea proiectelor in derulare si care urmeaza a fi accesate, adica vor merge in investitii pentru dezvoltarea comunitatii.”, a spus primarul din Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie.

Poliția Locală din localitatea Șoimuș, județul Hunedoara are, în acest moment, un efectiv de cinci polițiști locali care, în urma deciziei, vor trebui să se reorienteze spre mediul privat, ori, după caz, chiar să se pensioneze, daca legea și vârsta le permite acest lucru.

Urmărind postarea primarului din Șoimuș, cea care anunța desființarea postului de Poliție Locală, nu am putut să nu remarcăm faptul că toate comentariile primite de acesta au fost pozitive, ba chiar pe alocuri laudative, cetățenii comunei salutând decizia luată de consiliul local al localității. Într-unul dintre comentariile primite de primar, un cetățean își manifestă dorința de a vedea astfel de decizii luate și la nivelul orașelor, cosiderând Poliția Locală inutilă.

Odată cu marea desființare, Irimie va economisi la buget suma de 400.000 de lei/an. Pentru a se asigura, totuși, că siguranța locuitorilor din Șoimuș va rămâne intactă, primarul a promis că va monta camere de luat vederi prin comună, care să monitorizeze eventualele evenimente care, în mod obișnuit, ar necesita prezența unui polițist.

Astfel de inițiative au fost cerute, de-a lungul timpului, în multe localități din România, inclusiv în orașele mari. Cu toate astea, gheața a fost spartă într-o localitate micuță din Ardeal.

Citește și: Examenele naționale din acest an, adaptate la „realitățile anului 2020-2021”